Samarbeid forener AM og formstøping

Nexa3D og Addifab presenterer nå en felles løsning, Freeform Injection Molding (FIM). Foto: Pressebilde

Amerikanske Nexa3D og danske Addifab har utviklet en felles plattform som kombinerer 3D-printing og sprøytestøping. Dette gjør det mulig å produsere komplekse sprøytestøpeverktøy på bare noen få timer, i stedet for uker eller måneder.

Den felles plattformen, Freeform Injection Molding (FIM), inkluderer 3D-printeren NXE 400 fra Nexa 3D og Addiforms teknologi for additiv produksjon av store sprøytestøpeverktøy. Produksjon kan gjøres i høy hastighet og i komplekse geometrier. Verktøyene er kompatible med de fleste termoplastiske materialer, inkludert forsterkede høy-ytelses råmaterialer.

Sprøytestøping er en kompleks prosess, og verktøybygging er den mest komplekse delen av prosessen, sier Lasse Staal, medgründer av Addifab i en pressemelding.

Han forklarer at den vanlige løsningen fremskynder designprosessen betraktelig, og at den generelt sett hever standarden for verktøyinnovasjon. Samarbeidet betyr en mulighet til å nå flere potensielle kunder og å øke ytelsen ytterligere.

Den felles løsningen vil gjøre det lettere å produsere sprøytestøpeverktøy. Foto: Pressebilde

Egenutviklet verktøyharpiks
Nexa3D vil levere sitt NXE 400-system – inkludert den industrielle 3D-printeren og vaske- og herdeutstyr – til brukere av Freeform Injection Molding, mens Addifab vil levere deres proprietære verktøyharpiks og etterbehandlingsutstyr.

– Jeg hadde muligheten til å se den kraftige effekten av Freeform Injection Molding (FIM) for første gang på RAPID + TCT-konferansen 2019, og ble instinktivt fascinert av potensialet til å endre produksjon av additiv verktøy, sier Avi Reichental, medgründer, styreleder og administrerende direktør i Nexa3D .

Vises på en konferanse i Detroit
Avi Reichental sier han ser frem til å se mulighetene med samarbeidet.

– Siden både Addifab og Nexa3D har utviklet og industrialisert våre respektive prosesser, ble det klart at vi sammen kan oppnå mye mer ved å digitalisere sprøytestøping i en overbevisende skala på en bærekraftig måte.

De to selskapenes felles løsning vil bli vist på RAPID + TCT-konferansen i Detroit, 17.-19. mai 2022. De vil også ha et felles showroom i Silicon Valley, Palo Alto, California.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *