torsdag 7 desember – uke 49
Nexa3D og Addifab presenterer nå en felles løsning, Freeform Injection Molding (FIM). Foto: Pressebilde
Amerikanske Nexa3D og danske Addifab har utviklet en felles plattform som kombinerer 3D-printing og sprøytestøping. Dette gjør det mulig å produsere komplekse sprøytestøpeverktøy på bare noen få timer, i stedet for uker eller måneder.
Den felles plattformen, Freeform Injection Molding (FIM), inkluderer 3D-printeren NXE 400 fra Nexa 3D og Addiforms teknologi for additiv produksjon av store sprøytestøpeverktøy. Produksjon kan gjøres i høy hastighet og i komplekse geometrier. Verktøyene er kompatible med de fleste termoplastiske materialer, inkludert forsterkede høy-ytelses råmaterialer.
Sprøytestøping er en kompleks prosess, og verktøybygging er den mest komplekse delen av prosessen, sier Lasse Staal, medgründer av Addifab i en pressemelding.
Han forklarer at den vanlige løsningen fremskynder designprosessen betraktelig, og at den generelt sett hever standarden for verktøyinnovasjon. Samarbeidet betyr en mulighet til å nå flere potensielle kunder og å øke ytelsen ytterligere.
Egenutviklet verktøyharpiks
Nexa3D vil levere sitt NXE 400-system – inkludert den industrielle 3D-printeren og vaske- og herdeutstyr – til brukere av Freeform Injection Molding, mens Addifab vil levere deres proprietære verktøyharpiks og etterbehandlingsutstyr.
– Jeg hadde muligheten til å se den kraftige effekten av Freeform Injection Molding (FIM) for første gang på RAPID + TCT-konferansen 2019, og ble instinktivt fascinert av potensialet til å endre produksjon av additiv verktøy, sier Avi Reichental, medgründer, styreleder og administrerende direktør i Nexa3D .
Vises på en konferanse i Detroit
Avi Reichental sier han ser frem til å se mulighetene med samarbeidet.
– Siden både Addifab og Nexa3D har utviklet og industrialisert våre respektive prosesser, ble det klart at vi sammen kan oppnå mye mer ved å digitalisere sprøytestøping i en overbevisende skala på en bærekraftig måte.
De to selskapenes felles løsning vil bli vist på RAPID + TCT-konferansen i Detroit, 17.-19. mai 2022. De vil også ha et felles showroom i Silicon Valley, Palo Alto, California.
Renishaw lanserte sin nye tempus-teknologi i forbindelse med Formnext. Ifølge produsenten skal dette bety en reduksjon av byggetiden med 50 prosent, uten at det går ut over utskriftskvaliteten.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 5. desember, 2023
Shining 3D slipper FreeScan Trio, en videreutvikling av FreeScan Combo som ble lansert tidligere i år. En 3D-skanner som ifølge produsenten kan brukes til både store deler og små, kompliserte komponenter.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 30. november, 2023
For ett år siden presenterte svenske Freemelt en ny 3D-printer for serieproduksjon med elektronstråleteknologi kalt eMELT-iM. På årets Formnext ble det lansert en ny modell, eMELT-iD, som er utviklet for produkt- og applikasjonsutvikling.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 30. november, 2023
Svensk-franske Adaxis kom tilbake til Formnext med en betydelig større stand enn i fjor. Med økende interesse for robottilsetningsproduksjon, håper selskapet å vokse globalt med sin programvare for nettopp det.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 30. november, 2023
I fire dager, den 7-10 november, forvandlet Messe Frankfurt seg til et valfartsmål for alle som på noe vis er interessert i additiv tillverkning. 3dp Norge tok en rundtur med kameraet og her er et utvalg av det som ble vist på messen.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 21. november, 2023
AGI Publishing House AB | Altonagatan 5 | 211 38 Malmö | Sverige