Studie viser til sterk investeringsvilje

Nadav Goshen, administrerende direktør i MakerBot.

Investeringer i additiv produksjon forventes å øke i 2022, ifølge en undersøkelse utført av det Stratasys-eide selskapet Makerbot blant 1200 profesjonelle brukere over hele verden. Av de som har svart oppgir 69 prosent at de planlegger å investere i maskinvare, materialer eller tilbehør i året som kommer.

Deltakerne i studien representerer 20 ulike bransjer, alt fra romfarts- og bilindustrien til helsevesen og forbrukerprodukter. 77 prosent svarer at de investerte i additiv produksjon i fjor og av disse planlegger 84 prosent å foreta ytterligere investeringer i 2022. Totalt planlegger 69 prosent av de forespurte investeringer i løpet av året.

Forventer seg forbedringer
Blant fordelene med teknologien nevner over halvparten av de spurte muligheten for å forbedre sine FoU-prosjekter og en drøy tredjedel å redusere avhengigheten av eksterne leverandører.

Mange ønsker å se forbedringer i teknologien, som bedre utskriftskvalitet (83 prosent), raskere utskrifter (65 prosent) og større byggevolum (52 ​​prosent). Respondentene ønsker også å se at AM-industrien utvikler seg i årene som kommer for å møte de endrede kravene fra brukerne, for eksempel at 3D-printing kan spille en større rolle i forsyningskjeden og brukes til mer lokal produksjon.

Økte grønne krav
Resultatene viser også at interessen for bærekraft er økende. For eksempel bruker 22 prosent av de spurte 3D-printing for å hjelpe dem med å redusere produksjonsavfall, mens 38 prosent forventer forbedringer i bærekraft- og resirkuleringsarbeid i årene som kommer.

– Midt i turbulensen som pågår rundt om i verden ser fagfolk innen design, engineering og produksjon på 3D-printing som veien videre. Resultatene fra vår rapport viser en iver etter å øke både bruk og investeringer ettersom 3D-printing har vist seg å kunne akselerere produktutvikling og transformere bedrifter, sier Nadav Goshen, administrerende direktør i MakerBot, i en uttalelse.

Hele rapporten kan lastes ned her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *