Testprosjekt i gruveindustrien

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 29 mars 2022
Additiv produksjon av reservedeler kan endre forholdene i gruveindustrien, ifølge Boliden. De første printede komponentene testes for tiden i Garpenberggruven i Bergslagen. Foto: Pressebilde

De to svenske industriselskapene Sandvik og Boliden har inngått et samarbeid om 3D-printing. Sammen skal de undersøke mulighetene for å bruke additiv produksjon i gruveindustrien, spesielt for reservedeler.

I første omgang dreier det seg om en rekke spesialdesignede komponenter som printes ved Sandviks anlegg i Italia og disse testes deretter på maskiner i Bolidens underjordiske gruver, først i Sverige og deretter i Irland. Det skriver Sandvik i en pressemelding.

Komponenter som kan være aktuelle for 3D-printing er først og fremst deler som benyttes ved vedlikehold og reparasjoner, som foringer, braketter og boredeler som kunden må skifte ut med et intervall på ca 3 000-4 000 timer.

Utvikle en forretningsmodell
Hypotesen er at de 3D-printede metalldelene kan fungere like godt – eller enda bedre – enn de som er laget med tradisjonelle metoder. De første 3D-printede komponentene testes for tiden i Garpenberggruven i Bergslagen.

– Det er et stort potensial med additiv produksjon, både når det gjelder å redusere klimaavtrykket i leverandørkjeden, gjennom redusert eller eliminert behov for transport og lagring av deler og også kortere ledetider. Testene ønsker å gi oss en dypere forståelse av hvordan vi kan komme videre og utvikle vår forretningsmodell på en konkurransedyktig måte, sier Ronne Hamerslag, leder for Supply Management i Boliden.

En game changer
I løpet av testperioden vil Boliden også finne ut hvilken forretningsmodell som skal brukes for 3D-printede deler. Fremfor alt handler det om hvem som skal håndtere produksjonen: selskapet som produserer originaldelene, gruveselskapet eller en tredjepart? Andre problemstillinger som må tas opp er kostnadene, og hvilke immaterielle rettigheter og garantier som finnes og hvem som har ansvaret for disse.

Ronne Hamerslag mener additiv produksjon kan endre gruveindustrien fundamentalt:

– Det er effektivt, raskt og miljøvennlig, noe som gjør at vi må undersøke additiv produksjon nærmere. Vi er bare i teststadiet med Sandvik foreløpig, men det er allerede klart at det kan bli en game-changer for produksjon av reservedeler i gruveindustrien, både for gruveselskapene og for produsentene av utstyr.

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt