Viser 3D-printing for skiltmakere

Markus Ryberg, administrerende direktør i Signtools, vil gjerne få flere skiltmakere til å oppdage 3D-printing. Foto: Pressebilde

3D-printing egner seg ikke bare for bruk i produksjonsindustrien men også i den grafiske bransjen, for eksempel til skiltproduksjon. Karlstad-selskapet Signtools ønsker å få flere skiltmakere til å oppdage fordelene med additiv produksjon og lanserer nå en ny serie storformatskrivere på det svenske markedet.

Forhandleren Signtools selger maskiner, materialer og verktøy til bedrifter som jobber med grafisk produksjon. «Håndplukkede og bærekraftige produkter som vi selv føler litt ekstra for», ifølge administrerende direktør Markus Ryberg.

5.–7. april deltar bedriften på Sign & Print Scandinavia-messen som arrangeres på Kista-messen. En messe rettet mot alle som er aktive i den grafiske bransjen. På Signtools stand vises nyheter på storformatsiden innen 3D-printing.

– Vi utvider utvalget fra Tractus 3D med tre modeller i serien for storformatskrivere. Den største modellen, Tractus 3500, har et byggevolum på 2,1 kubikkmeter, sier Markus Ryberg.

Storformat 3D-printer fra Tractus.

Skriver ut profilbokstaver og skilt
Nederlandsk Tracus 3D tilbyr både skrivebordsprintere og storformatmodeller. Modellene i storformatserien har alle F033L-skrivehodet som sikrer utskriftshastigheter på opptil 300 millimeter per sekund, med en presisjon og oppløsning på 20 mikrometer. De finnes i tre varianter: T2000, T3000 og T3500.

Under Sign & Print Scandinavia-messen vil Signtools 3D-printede profilbokstaver og skilt vises. De tar med til messen den minste 3D-printeren i den nye storformatserien, Tractus T2000. Den fungerer med FFF filamentteknologi, Fused Filament Fabrication, og kan skrive ut 68 centimeter i diameter og én meter i høyden. Selskapet viser også skrivebordsmodellen T1250.

– Vi ønsker å vise hvordan kundene kan ta skiltproduksjonen sin inn i fremtiden. Det er flere fordeler med å bruke 3D-utskrift for å lage skilt. Det sparer mye materiale og manuelt arbeid, og det er mulig å lage støpeformer som er vanskelige å få til med tradisjonelle produksjonsmetoder, sier Markus Ryberg.

«Fortsatt i sin spede begynnelse»
Han sier at til tross for fordelene er det få bedrifter i skiltbransjen som har tydd til å bruke additiv produksjon.

– Den er fortsatt i startfasen i Sverige. Vi tror det er et stort potensial og behov for store 3D-printere i Sverige.

Selskapet viser også sin nyeste isoporkutter i serien, Next, samt tilhørende kutteprogramvare, fra Obelisk Foam Plotter. Maskinen er tilpasset for å lage skilt, profilbokstaver og dekorasjoner i styrofoam. De viser også PVC-frie folier for tekstiltrykk.

Hvilke forventninger har du til messen?

– Vi er virkelig tente, endelig messe i Sverige igjen! I tillegg til egen stab, vil vi ha produktspesialister på stedet innen hvert område. Gründeren av Tractus 3D kommer blant annet fra Nederland.

– Vi har ringt rundt til våre kunder for å sjekke interessen før messen og har fått veldig positiv respons. Det er mange som sier at de bør besøke messen og at de gleder seg, sier Markus Ryberg.

Signtools tror at det finnes stort potensial med 3D-printing i skiltbransjen.

Sign & Print Scandinavia, 5–7 april, arrangeres på Kistamässan i Stockholm. Besøkende melder seg gratis på messen på messens nettsted.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: