Wohlers Report ser sterk vekst for additiv produksjon

Årets utgave av «Wohlers Report, 3D Printing and Additive Manufacturing, Global State of the Industry» har kommet. Foto: Pressebilde

Den årlige Wohlers-rapporten blir av mange sett på som den viktigste trendanalysen innen additiv produksjon. Årets rapport, som er den 27. i rekken, viser sterk og bred vekst i bransjen.

I 2021 ble Wohlers Associates kjøpt opp av standardiseringsorganisasjonen ASTM International. Wohlers rapport 2022 er dermed den første rapporten publisert siden oppkjøpet.

Årets rapport viser at industrien for additiv tilvirkning har økt med 19,5 prosent i 2021. Dette kan sammenlignes med tilsvarende tall for 2020, som var betydelig lavere, 7,5 prosent. Det skriver Wohlers Associates i en pressemelding.

– Næringen har som forventet gått tilbake til en periode med fremgang og investeringer. Denne utvidelsen strekker seg til luftfart, helsevesen, kjøretøy, forbrukerprodukter, energi og andre sektorer, sier Terry Wohlers, leder for konsulenttjenester og markedsinformasjon hos Wohlers Associates og grunnlegger av selskapet.

Grafen over viser hvordan bruken av polymerpulver har økt sammenlignet med fotopolymer. Illustrasjon: Wohlers Associates

Polymerpulver øker
Resultatene viser en større modenhet både når det gjelder selve teknologien og bransjen som helhet. Stadig flere bedrifter bruker additiv produksjon til serieproduksjon og for å tilpasse produktene sine.

Et tegn på denne modenheten, ifølge Wohlers, er at forbruket av polymerpulver økte med 43,3 prosent i fjor og gikk over til fotopolymer som det mest brukte materialet i additiv produksjon.

Nye avsnitt i årets rapport
Den 425 sider lange rapporten er skrevet av 93 medforfattere som er eksperter på sine respektive felt. Materialet er basert på data fra 260 servicebyråer, maskinprodusenter og produsenter av tredjepartsmaterialer.

Rapporten inneholder avsnitt om blant annet for- og etterbehandling, de nyeste teknologiene, applikasjoner og bransjetrender. Nytt for i år er kapitler om oppskalering av AM-produksjonen, kvinner i 3D-printing og eksempler på banebrytende FoU-programmer. Rapporten inneholder også detaljer om 147 investeringer samt 75 fusjoner, oppkjøp og børsnoteringer på AM-markedet.

Les mer om rapporten her.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: