Bioprinting gir diabetikere nytt håp

På sikt håper forskerne å kurere diabetes type 1 ved hjelp av bioprinting. Foto: Pixabay

Kan bioprinting være en måte å kurere type 1 diabetes på? Det håper i hvert fall det kanadiske bioteknologiselskapet Aspect Biosystems, som utvikler sin egen biokonstruerte vevsterapi ved hjelp av bioprinting.

Selskapet har nå startet et samarbeid med JDRF, en global forsknings- og interesseorganisasjon for diabetes type 1, for å komme raskere et skritt nærmere en kur. Samarbeidet handler om å utvikle vevsterapi som gjør at personer med diabetes type 1 ikke lenger trenger å være avhengige av insulin og å kontrollere blodsukkeret, uten behov for livslang immundempende behandling. I tillegg til finansiering gir JDRF også strategisk støtte gjennom sin dype ekspertise og store nettverk innen diabetes.

Erstatter skadede organfunksjoner
Aspect bruker sin egenutviklede bioprinting-teknologi, terapeutiske celler og materialvitenskap for å lage et rørsystem av cellebasert vevsterapi som erstatter eller reparerer skadede organfunksjoner.

– I mer enn 20 år har JDRF vært ledende innen cellebasert vevsterapiforskning for diabetes type 1. Dette finansieringspartnerskapet med Aspect Biosystems vil støtte og fortsette vitenskapelig fremgang på feltet og unektelig bringe oss nærmere å finne en kur, sier Esther Latres, assisterende forskningsdirektør ved JDRF.

– Sammen med JDRF er vi i tråd med oppdraget om å utvikle en kur for de millioner av pasienter rundt om i verden som lider av type 1 diabetes. Dette partnerskapet vil bidra til å fremme vårt program for bukspyttkjertelvev og bringe oss ett skritt nærmere menneskelig eksperimentering, sier Tamer Mohamed, administrerende direktør i Aspect Biosystems.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *