Brillefint materiale

Materialise og Odette Lunettes har gått sammen om å lansere brillekolleksjonen Odette Lunettes X Tom Boonen. Foto via Materialise.

Den belgiske programvare- og 3D-utskriftsleverandøren Materialise har utvidet sin materialportefølje til å inkludere Forward AMs biobaserte Ultrasint PA11 laget av bærekraftig dyrkede ricinusbønner.

Materialet tilbyr egenskaper som er spesielt egnet for brillesektoren, og vil bli brukt til å lage en helt ny kolleksjon av 3D-printede briller fra Odette Lunettes, et ledende belgisk brillemerke. Ved å kombinere 3D-printing med PA11, søker de to selskapene å forbedre bærekraften til brillesektoren gjennom bruk av mer miljøvennlige materialer og adressere problemer med overproduksjon i moteindustrien.

– Brillene trenger ikke bare å se bra ut, de må produseres på en måte som reflekterer merkevaren og forbrukerens oppmerksomhet om bærekraft, sier Alireza Parandian, forretningsutviklingsdirektør hos Materialise. – Med 3D-printing gir den en allerede avfallsminimerende additiv produksjonsprosess ytterligere miljømessige og økonomiske fordeler.

Den nye X Tom Boonen kolleksjonen, oppkalt etter den belgiske syklisten, vil tilby en unisex-brilleinnfatning tilgjengelig i to størrelser og tre farger, produsert med 3D-printing, noe som gir kundene muligheten til å tilpasse størrelsen og fargen på innfatningene deres.

Brilleinnfatningene er 3D-printet i Ultrasint PA11. Foto via Materialise.

Materialise i brillesektoren
Materialise har vært aktiv i brillesektoren i en årrekke, etter å ha jobbet med flere ulike merker på nye kolleksjoner hvor 3D-printing har spilt en nøkkelrolle.

Firmaet har tidligere jobbet med det japanske firmaet Hoya for å lage 3D-trykte innfatninger for Yuniku-merket, og med den italienske brilleprodusenten Safilo for å 3D-printe komplekse innfatninger for sin OXYDO Capsule-kolleksjon.

I 2020 investerte Materialize i brilletjenesteleverandøren Ditto for å tilby tilpassbare 3D-printede innfatninger gjennom sistnevntes nettbaserte prøve-på-tjeneste for briller. Flyttingen dannet neste steg i Materialises mål om å skape en ende-til-ende digital additiv produksjonsplattform for brillesektoren.

Nå ønsker firmaet å løse problemer rundt bærekraft og overproduksjon innen brillesektoren ved å legge Ultrasint PA11 til materialporteføljen sin. Overproduksjon er en av moteindustriens største miljøutfordringer, sektoren som står for en femtedel av de 300 millioner tonnene plast som produseres globalt hvert år. Brillesektoren opplever rundt 20-30 prosent av usolgt lager på grunn av overproduksjon. 3D-printing gjør det nå mulig å produsere innfatninger i små produktserier på forespørsel og kostnadseffektivt.

Kilde: 3dprintingindustry.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: