Doble lasere gir dobbel effekt

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 22 april 2022
Nye 3D Systems SLA 750 Dual med to lasere, en del av selskapets komplette arbeidsflytløsning. Inne i 3D-printeren: Deler skrevet ut med Accura AMX Rigid Black. Foto: Pressebilde

3D Systems var en pioner innen SLA (stereolitografi). Medgründer Chuck Hull laget begrepet i 1986 og patenterte teknologien samme år. Nå slipper selskapet det de hevder er den raskeste SLA-printeren på markedet.

3D-printerserien SLA 750 er beregnet for storskala printing i store kvanta i bransjer som transport, motorsport, produksjon, luftfart og helsevesen. SLA 750 Dual er utstyrt med doble lasere som skriver ut synkront, dobbelt så raskt og med tre ganger så rask gjennomstrømning som tidligere generasjoner SLA-3D-printere. Det er den første SLA-printeren i sitt slag med to lasere, ifølge 3D Systems.

SLA 750 har kun én laser, men kan likevel levere 30 prosent raskere byggehastigheter og kan oppgraderes med en annen laser. Begge modellene er utstyrt med et 15 prosent større kabinett enn tidligere og Hyper-Scan Vector-teknologi, som optimaliserer hastigheten og faktorer som laserfokus og effekt.

Ny materialutgivelse
I forbindelse med lanseringen av SLA 750-serien slipper 3D Systems også et materiale. Den nye Accura AMX Durable Natural skal kunne tåle gjentatte mekaniske belastninger og støt. Materialet er testet i henhold til ASTM D4329 og ASTM G194 for innendørs bruk i opptil åtte år og utendørs i opptil ett og et halvt år.

Accura AMX Durable Natural er designet for å tåle gjentatt bøyning, som i dette dorverktøyet som kan fjernes helt fra det omsluttende karbonfiberrøret.

Nytt på etterbehandling
3D Systems slipper også et etterbehandlingssystem, PostCure 1050, for tørking og herding. Den er kompatibel med alle 3D Systems resinprintere og må håndtere høyvolums etterbehandlingsprosesser og håndtere store deler som måler opptil 1050 x 750 x 600 millimeter. I tillegg slippes Oqton Manufacturing OS, som vil integrere hele løsningen på en sømløs måte.

– Jeg ser lanseringen av denne nye plattformen – som inkluderer en valgfri dobbel laser, Accura-materiale og en spesialdesignet herdeovn – som et eksempel på hvordan vi implementerer en global AM-strategi som fokuserer på våre styrker, sier David Leigh, Executive Vice President og CTO for additiv produksjon hos 3D Systems i en pressemelding.

SLA 750 vil være tilgjengelig i løpet av andre kvartal 2022 og SLA 750 Dual i løpet av fjerde kvartal i år.

Les mer

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Jernbaneselskap satser på AM for reparasjoner

Det franske transportselskapet Alstom har vært tidlig ute med additiv produksjon. Nå skal teknologien også tas i bruk i Sverige gjennom en ny samarbeidsavtale.
Alstom-bergslagen

Kompakt 3D-lab til bruk i felt

Det australske foretaket SPEE3D har annonsert noe de kaller EMU, Expeditory Manufacturing Unit, altså en produksjonsenhet for ekspedisjoner. Det består av en container som inneholder alt som trengs for å benytte 3D-printing i felt, inkludert etterbehandlingsutstyr.
EMU-Duo-Outdoors-Larger

Siste nytt

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

3D print vokser kraftig viser rapport fra Protolabs

Den nye utgaven av Protolabs årlige internasjonale 3DP-trendrapport viser at 3D-printmarkedet vokser raskere enn forventet. Rapporten baserer seg på markedsinformasjon samt uttalelser fra 700 ingerniørekspertenr verden over.
sementprint

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682