Doble lasere gir dobbel effekt

Nye 3D Systems SLA 750 Dual med to lasere, en del av selskapets komplette arbeidsflytløsning. Inne i 3D-printeren: Deler skrevet ut med Accura AMX Rigid Black. Foto: Pressebilde

3D Systems var en pioner innen SLA (stereolitografi). Medgründer Chuck Hull laget begrepet i 1986 og patenterte teknologien samme år. Nå slipper selskapet det de hevder er den raskeste SLA-printeren på markedet.

3D-printerserien SLA 750 er beregnet for storskala printing i store kvanta i bransjer som transport, motorsport, produksjon, luftfart og helsevesen. SLA 750 Dual er utstyrt med doble lasere som skriver ut synkront, dobbelt så raskt og med tre ganger så rask gjennomstrømning som tidligere generasjoner SLA-3D-printere. Det er den første SLA-printeren i sitt slag med to lasere, ifølge 3D Systems.

SLA 750 har kun én laser, men kan likevel levere 30 prosent raskere byggehastigheter og kan oppgraderes med en annen laser. Begge modellene er utstyrt med et 15 prosent større kabinett enn tidligere og Hyper-Scan Vector-teknologi, som optimaliserer hastigheten og faktorer som laserfokus og effekt.

Ny materialutgivelse
I forbindelse med lanseringen av SLA 750-serien slipper 3D Systems også et materiale. Den nye Accura AMX Durable Natural skal kunne tåle gjentatte mekaniske belastninger og støt. Materialet er testet i henhold til ASTM D4329 og ASTM G194 for innendørs bruk i opptil åtte år og utendørs i opptil ett og et halvt år.

Accura AMX Durable Natural er designet for å tåle gjentatt bøyning, som i dette dorverktøyet som kan fjernes helt fra det omsluttende karbonfiberrøret.

Nytt på etterbehandling
3D Systems slipper også et etterbehandlingssystem, PostCure 1050, for tørking og herding. Den er kompatibel med alle 3D Systems resinprintere og må håndtere høyvolums etterbehandlingsprosesser og håndtere store deler som måler opptil 1050 x 750 x 600 millimeter. I tillegg slippes Oqton Manufacturing OS, som vil integrere hele løsningen på en sømløs måte.

– Jeg ser lanseringen av denne nye plattformen – som inkluderer en valgfri dobbel laser, Accura-materiale og en spesialdesignet herdeovn – som et eksempel på hvordan vi implementerer en global AM-strategi som fokuserer på våre styrker, sier David Leigh, Executive Vice President og CTO for additiv produksjon hos 3D Systems i en pressemelding.

SLA 750 vil være tilgjengelig i løpet av andre kvartal 2022 og SLA 750 Dual i løpet av fjerde kvartal i år.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: