Lager materiale av søppel

UBQ Materials har utviklet “The First-Ever Waste Based 3D Filament”.

UBQ Materials, basert i Tel Aviv, Israel, har utviklet et biobasert komposittmateriale som utelukkende består av usortert husholdningsavfall. Avfallet blir til både filamenter og granulat som kan brukes i additiv produksjon.

Selskapet har utviklet en avansert konverteringsteknologi og patentert verdens første biobaserte termoplast laget på avfall. Det usorterte husholdningsavfallet i materialet består av alt fra organisk materiale til skitten papp og plast som ikke kan gjenvinnes. Den reduseres til sine naturlige basiskomponenter på partikkelnivå og bindes sammen til en fullstendig resirkulerbar termoplast som erstatter oljebaserte materialer for produksjon.

Materialet er klimapositivt, noe som betyr at det binder mer karbondioksid enn det slipper ut. Den er utviklet i samarbeid med Israeli Plastics App, et ledende FoU-selskap innen skreddersydd innovasjon innen polymerer og plast.

Første filament basert på avfall
I forbindelse med den årlige konferansen og festivalen South by Southwest (SXSW) som fant sted i Texas i mars, vant UBQ Materials en SXSW Innovation Award. De fikk prisen for sin “The First-Ever Waste Based 3D Filament” i kategorien “Speculative Design”, altså design som tar for seg fremtidens utfordringer og muligheter. Hvert år trekker SXSW Innovation Award oppmerksomheten til de mest spennende innovasjonene innen teknologifeltet.

Representanter fra UBQ Materials i forbindelse med SXWS Innovation Award 2022.

– Bruken av UBQ-filamenter lar produsenter dra nytte av fleksibiliteten og kostnadseffektiviteten til 3D-printing, samtidig som de opprettholder et lavt karbonavtrykk for miljøbevisst produksjon. Med denne innovasjonen kan 3D-printing bli den mest miljøbevisste produksjonsmetoden som er tilgjengelig. Vi er glade for at dommerpanelet for SXSW Innovation Awards anerkjente denne betydelige prestasjonen og er utrolig stolte over å ha blitt kåret til vinnere i denne kategorien, sa Tato Bigio, administrerende direktør og medgründer av UBQ Materials, i en uttalelse på selskapets nettsted.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *