Lanserer 3D-printede deler i hardmetall

Anders Ohlsson, Lead Product Manager i Sandvik Additive Manufacturing, med en komponent som er 3D-printet i hardmetall. Foto: Pressebilde

Sandvik utvider nå sin produktportefølje innen additiv produksjon ved å introdusere 3D-printet hardmetall i kommersiell skala. Selskapet har utviklet et unikt pulver med holdbare egenskaper som er produsert i en patentert prosess.

Anders Ohlsson, Lead Product Manager i Sandvik Additive Manufacturing, sier i en pressemelding at Sandvik har utviklet et unikt pulver og en unik produksjonsprosess.

– Den mest kritiske komponenten i prosessen vår er å jobbe med et pulver som har akkurat de riktige egenskapene. Fremfor alt er høy tetthet avgjørende for kvaliteten som kan oppnås når det gjelder materialegenskaper og geometri.

Egnet for krevende miljøer
Han forteller videre at det finnes et bredt spekter av kommersielle pulvere som gjør det mulig å printe iøynefallende deler, men som ikke alltid fungerer i praksis.

– Pulverne våre er optimalisert for printing av komponenter som ser bra ut, fungerer godt – og egner seg for bruk i faktiske applikasjoner, krevende miljøer og serieproduksjon. Det er også vel verdt å nevne muligheten for at 3D-printet hardmetall fremskynder time-to-market ganske dramatisk. Prototyper tok tidligere 6-12 måneder og nå er ledetiden vår et spørsmål om uker, sier Anders Ohlsson.

Del som er 3D-printet med den patenterte prosessen som Sandvik har utviklet.

Matrisestruktur gir en seighet
Karbid har en unik karakter som et resultat av sin komposittstruktur, en slitesterk fase som er forbundet med et formbart bindemetall, og er mye brukt i flere industrier som metallbearbeidelse, landbruk, mat og olje og gass. På grunn av deres iboende hardhet kan sementerte karbider være utfordrende å bearbeide i tradisjonell produksjon, ikke minst i komplekse geometrier. Additiv produksjon gir en helt annen designfrihet og dermed andre produksjonsmuligheter.

Problemet med andre harde materialer, som ulike legeringer, er at de ofte er sprø. Karbid har en unik seighet takket være sin matrisestruktur som hovedsakelig består av kobolt og wolframkarbid. Dette gjør materialet egnet for de fleste bransjer som ønsker å optimalisere produksjonseffektiviteten, inkludert de som jobber i utfordrende miljøer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: