torsdag 7 desember – uke 49
Den nye S-Max Flex med robotintegrasjon skal få flere støperier til å ta i bruk AM 2.0. Foto: Pressebilde
I 2021 kjøpte Desktop Metal ExOne. En ny versjon av ExOnes industrielle sandbindingsstråleløsning, S-Max Flex med robotintegrasjon, er nå utgitt under felles flagg. Dette nye AM 2.0-systemet vil tilby støperier en sand-3D-printer i det lavere prissegmentet.
Ifølge en felles pressemelding fra Desktop Metal og ExOne kombinerer nye S-Max Flex selskapenes “teknologi- og applikasjonsekspertise”. Systemet beskrives som et rimelig, nøyaktig og robust verktøy for støperier som ønsker å ta steget inn i den nye æraen med digital støping.
S-Max Flex bruker Single Pass Jetting (SPJ) teknologi, som er patentert av Desktop Metal, for å skrive ut i høye hastigheter og til en lav kostnad per del. Systemet er skalerbart og retter seg mot støperier som enkelt ønsker å kunne lage sandstøpeformer for produksjon av metallkomponenter i industrier som fly, kjøretøy eller energi.
Fokus på AM 2.0
Desktop Metal og ExOne har troen på økt etterspørsel etter metallstøpte deler, ikke minst i kjølvannet av pandemien og problemene i logistikkkjedene. Samtidig er det mangel på arbeidskraft.
– For å oppnå vår visjon om Additive Manufacturing 2.0, må vi gjøre produksjon med 3D-printing enkel med tanke på hastighet, kostnad og materialtilgjengelighet for et bredt spekter av applikasjoner, sier Ric Fulop, medgründer og administrerende direktør i Desktop Metal.
– Vi designet den splitter nye S-Max Flex fra bunnen av ved hjelp av SPJ-teknologi med ideen om å gjøre en førsteklasses sand-3D-printer tilgjengelig for alle støperier, slik at flere selskaper kan dra nytte av fordelene med AM 2.0, gjennom lokal produksjon og dermed forbli konkurransedyktig i det lange løp.
Allsidig maskin
S-Max Flex kan brukes til andre formål enn metallstøping. Infiltrert sandverktøy for termoforming av plast, komposittoppsett og applikasjoner for offerverktøy printes i dag på S-Max-maskiner.
Desktop Metals merkevare Forust, som gjenvinner biprodukter fra treavfall og gjør det om til forbrukerprodukter, vil også dra nytte av det nye systemet for å trykke store tredetaljer i stor skala på en kostnadseffektiv måte. Ytterligere prosjekter er i gang for trykking av resirkulert betong og andre materialer.
Renishaw lanserte sin nye tempus-teknologi i forbindelse med Formnext. Ifølge produsenten skal dette bety en reduksjon av byggetiden med 50 prosent, uten at det går ut over utskriftskvaliteten.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 5. desember, 2023
Shining 3D slipper FreeScan Trio, en videreutvikling av FreeScan Combo som ble lansert tidligere i år. En 3D-skanner som ifølge produsenten kan brukes til både store deler og små, kompliserte komponenter.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 30. november, 2023
For ett år siden presenterte svenske Freemelt en ny 3D-printer for serieproduksjon med elektronstråleteknologi kalt eMELT-iM. På årets Formnext ble det lansert en ny modell, eMELT-iD, som er utviklet for produkt- og applikasjonsutvikling.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 30. november, 2023
Svensk-franske Adaxis kom tilbake til Formnext med en betydelig større stand enn i fjor. Med økende interesse for robottilsetningsproduksjon, håper selskapet å vokse globalt med sin programvare for nettopp det.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 30. november, 2023
I fire dager, den 7-10 november, forvandlet Messe Frankfurt seg til et valfartsmål for alle som på noe vis er interessert i additiv tillverkning. 3dp Norge tok en rundtur med kameraet og her er et utvalg av det som ble vist på messen.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 21. november, 2023
AGI Publishing House AB | Altonagatan 5 | 211 38 Malmö | Sverige