Prisgunstig sandprinter skal lokke støperiene

Den nye S-Max Flex med robotintegrasjon skal få flere støperier til å ta i bruk AM 2.0. Foto: Pressebilde

I 2021 kjøpte Desktop Metal ExOne. En ny versjon av ExOnes industrielle sandbindingsstråleløsning, S-Max Flex med robotintegrasjon, er nå utgitt under felles flagg. Dette nye AM 2.0-systemet vil tilby støperier en sand-3D-printer i det lavere prissegmentet.

Ifølge en felles pressemelding fra Desktop Metal og ExOne kombinerer nye S-Max Flex selskapenes “teknologi- og applikasjonsekspertise”. Systemet beskrives som et rimelig, nøyaktig og robust verktøy for støperier som ønsker å ta steget inn i den nye æraen med digital støping.

S-Max Flex bruker Single Pass Jetting (SPJ) teknologi, som er patentert av Desktop Metal, for å skrive ut i høye hastigheter og til en lav kostnad per del. Systemet er skalerbart og retter seg mot støperier som enkelt ønsker å kunne lage sandstøpeformer for produksjon av metallkomponenter i industrier som fly, kjøretøy eller energi.

Fokus på AM 2.0
Desktop Metal og ExOne har troen på økt etterspørsel etter metallstøpte deler, ikke minst i kjølvannet av pandemien og problemene i logistikkkjedene. Samtidig er det mangel på arbeidskraft.

– For å oppnå vår visjon om Additive Manufacturing 2.0, må vi gjøre produksjon med 3D-printing enkel med tanke på hastighet, kostnad og materialtilgjengelighet for et bredt spekter av applikasjoner, sier Ric Fulop, medgründer og administrerende direktør i Desktop Metal.

– Vi designet den splitter nye S-Max Flex fra bunnen av ved hjelp av SPJ-teknologi med ideen om å gjøre en førsteklasses sand-3D-printer tilgjengelig for alle støperier, slik at flere selskaper kan dra nytte av fordelene med AM 2.0, gjennom lokal produksjon og dermed forbli konkurransedyktig i det lange løp.

Allsidig maskin
S-Max Flex kan brukes til andre formål enn metallstøping. Infiltrert sandverktøy for termoforming av plast, komposittoppsett og applikasjoner for offerverktøy printes i dag på S-Max-maskiner.

Desktop Metals merkevare Forust, som gjenvinner biprodukter fra treavfall og gjør det om til forbrukerprodukter, vil også dra nytte av det nye systemet for å trykke store tredetaljer i stor skala på en kostnadseffektiv måte. Ytterligere prosjekter er i gang for trykking av resirkulert betong og andre materialer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *