Selfridges i London med 3D pop-up butikk

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 12 april 2022
En 3D-printer montert på robotarm fra ABB i Selfridges’ pop-up-butikk. Foto via Retail Gazette.

Den britiske varehuskjeden Selfridges har åpnet en ny pop-up-butikk som fokuserer på 3D-printing. Butikken er i hjertet av London sentrum.

Butikken har det passende navnet «Supermarket», og har blitt markedsført som en nytenking av fremtidens shoppingopplevelse, og sies å være fullpakket med mange bærekraftig produserte produkter. For å feire 3D-printingens legitimitet i dette området, har butikken alt fra mat til moteartikler laget via 3D-printteknologien, noe som gir den en unik forbrukerplattform i en av verdens shoppinghovedsteder.

«Supermarked bringer liv til den fremtidige butikken vi forestiller oss, og tilbyr produkter på forespørsel, samt varer laget av fremtidige materialer som ananasskall,» forklarer Emma Kidd, Selfridges fungerende kreative direktør. «Vi er glade for at kundene våre skal utforske Supermarket, og håper å vekke tanker og samtale rundt forbruk og fysisk eierskap.»

Selfridges’ bærekraftskampanje
Selfridges’ Supermarket-butikk, som ligger ved Corner Shop-utsalgsstedet, har blitt åpnet til støtte for kjedens bredere Project Earth-initiativ, som de har forpliktet seg til for å gjøre virksomheten sin mer bærekraftig innen 2025. Med dette i tankene sies pop-upen å være en «kreativ lekeplass» fylt med produkter laget via nye, miljøvennlige produksjonsmetoder, som utfordrer forbrukerens tankesett.

I praksis har dette sett at noen av verdens ledende merker har kommet sammen for å lage alle slags varer fra naturlige biprodukter og resirkulert avfall, alt fra plantebasert kjøtt og skjønnhetstilbehør, til husholdningsartikler fra avfallsdeponier.

Når det kommer til butikkens 3D-printutstilling, sies det at Parley for the Oceans er i spissen for initiativet. I samarbeid med designfirmaet Nagami, og ved å bruke Parley Blueprint Module, en industriell 3D-printer montert på en robotarm fra ABB, forvandler den miljøvennlige og ikke-profittbaserte printeren plastavfall fra havet til klær og møbler, hvorav mange skal være tilgjengelig i Supermarket-butikken.

Butikken sies også å ha fungerende Fused Filament Fabrication (FFF) 3D-printere, utviklet for å la tilskuere lære mer om hvordan teknologien fungerer i sanntid. I tråd med Supermarkets doble fokus på trendy teknologier og nye eierskapsmodeller, er det også satt til å huse eksklusive digitale kunstverk med non-fungible tokens (NFT) som kun vil være tilgjengelig i denne butikken.

Du kan lese mer om denne saken på 3dprintingindustry.com

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt