mandag 16 mai – uke 20
Ulf Qviberg, grunnlegger av AM Efficiency, her fotografert under Formnext med CCP2-maskinen. Foto: Anja Degerholm
AM Efficiency, som produserer etterbehandlingsutstyr, er nominert til TCT Awards i kategorien «Post-processing». Selskapet holder til i Västervik i Sverige og er travle med å sende ut sin nyeste maskin CCP2 på løpende bånd fra sine nye lokaler.
TCT Awards Gala vil bli holdt i Birmingham, Storbritannia, 8. juni 2022. AM Efficiency er nominert for sin CCP2 (Clean, Color, Polish) og er en av fem finalister. Også danske Teknologisk Institut er nominert.
– Det er selvfølgelig kjempegøy å få oppmerksomhet og vi synes vi har laget en veldig god maskin, sier Ulf Qviberg, gründer av AM Efficiency, om nominasjonen.
CCP2 er andre generasjons etterbehandlingsmaskin som AM Efficiency produserer og ble lansert i 2021. Den er rettet mot en målgruppe som bruker 3D-printere med pulverbed, som SLS, MJF, SAF og HSS.
Opprettet forhandlernettverk
Sist gang 3dp Norge skrev om selskapet var i forbindelse med Formnext-messen i Frankfurt i november 2021. Da hadde Ulf Qviberg og hans kolleger det travelt og interessen for CCP2 var stor blant messebesøkende. Et viktig formål med å delta på messen var å finne forhandlere i Europa, og det har de virkelig lykkes med.
– Nå har vi forhandlere i England, Tyskland og Hellas. Vi forhandler også med et selskap i Italia. Det har vært et stort press, spesielt fra Tyskland, hvor vi har sendt ut rundt tretti maskiner.
Planen er å finne en forhandler i hvert land, slik at man i Västervik kan fokusere på produksjon og produktutvikling. Etter hvert som ordreinngangen økte, har AM Efficiency tilpasset drakten og flyttet nylig til nye lokaler på 1.900 kvadratmeter.
– Nå har vi plass til å vokse. I de nye lokalene har vi bygget en industristruktur med skikkelige produksjonslinjer for effektiv produksjon.
Flere nyheter denne høsten
Nok en person er ansatt i produksjonen og Ulf Qviberg sier at de er i stand til å produsere for det europeiske markedet med de ressursene de har i dag, men dersom det blir utvidelse til andre kontinenter vil det være aktuelt å se på andre løsninger.
– Neste steg er å vokse i USA og Canada, og da må vi finne en partner. Når det blir er vanskelig å si. Nå jobber vi også parallelt med produktutvikling og håper å presentere minst én nyhet på Formnext til høsten.
Hva slags produkt kan det være?
– Vi jobber med lignende maskiner som CCP2, men også andre produkter. For eksempel for trinnet mellom produksjon og etterbehandling. En prosess som ofte gjøres manuelt i dag, men som kan automatiseres gjennom en enkel enhet. Vi får se hva vi rekker å få til til høsten.
– Vi ser veldig positivt på fremtiden. Det har tatt tid for bransjen å komme dit vi er i dag, men nå føles additiv produksjon som en akseptert produksjonsmetode som ikke bare brukes til prototyper. Og det merker vi etter hvert som etterspørselen etter produktene våre øker, sier Ulf Qviberg.
Nomineringen till TCT Awards
“The CCP-2 enables the efficient and automated cleaning, polishing and colouring of parts produced with SLS, MJF, SAF and HSS technologies. With this automated solution, AM Efficiency is removing the costs and time associated with manual post-processing, while also ensuring users don’t come into contact with hazardous toxins.”
Her kan du lese mer om de andre nominerte til TCT Awards, inkludert Stratasys med sin H350-maskin med den nye SAF-teknologien og danske Teknologisk Institut, som har utviklet et munnstykke til Tetra Pak som skal brukes i iskremproduksjon.
EOS grunnla konsulentenheten Additive Minds i 2016. Når EOS skulle stille ut på den svenske Elmia 3D messen, inviterte de med seg en konsulent fra Additive Minds for å vise hvordan man kan hjelpe bedrifter med å utnytte det potensialet som ligger i industriell 3D-utskrift.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 13. mai, 2022
På 3DVerkstans stand under den svenske messen Elmia 3D 10. – 13. mai fant vi Spectram Technology, som viser frem sin robotintegrasjon for metallprinting, og Markforged, som tok med seg en “feltutgave” av 3D-printeren X7.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 13. mai, 2022
Massivit 3D satser på det nordiske markedet. Björn Björnström har i snart ett år vært selskapets representant i Norden, og under den svenske messen Elmia 3D 10. – 13. mai var han på plass for å vise mulighetene med den patenterte GDP-teknologien for storskala 3D-printing.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 13. mai, 2022
Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 11. mai, 2022
Fremdrift av romfartøyer er et område hvor EOS og Hyperganic har slått sine pjaller sammen for å revolusjonere tankegang og konstruksjon. Nå presenterer de en rakettmotor som de har designet og produsert.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 11. mai, 2022
Forskere i Sydney, Australia utvikler et 3D-printet armbånd som lar handikappede, f.eks. de med cerebral parese få tilbake kontroll over spillkontroller og datamaskiner. De planlegger at det ferdig utviklede designet skal utgis som åpen kildekode til beste for menneskeheten.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 6. mai, 2022
GE Renewable Energy innviet nylig sitt toppmoderne anlegg for produksjon av vindturbiner. Produksjonen vil foregå med et automatisert 3D-printersystem som lager armerte betongkonstruksjoner, levert av danske Cobod.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 3. mai, 2022
Nasa har utviklet en ny legering ved hjelp av 3D-printing som forbedrer holdbarheten og styrken til komponentene betydelig. Den nye GRX-810 skal kunne vare 1000 ganger lenger enn andre eksisterende legeringer, ifølge Nasa.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 3. mai, 2022
Siden 2016 har IM-initiativet Humanium Metal forvandlet ulovlige våpen til nyttige gjenstander og kunstgjenstander hvor inntektene har gått til personer som er rammet av vold med våpen. Nå tas neste steg på denne reisen mot en fredeligere verden – med 3D-printede joggesko.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 3. mai, 2022
Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 26. april, 2022
Bærekraftig design og produksjon er et hett tema og noe som påvirker alle bransjer, fra mote og møbler, til pumper og maskindeler. Her får du tre tips å tenke på når du skal analysere livssyklusen til ditt produkt.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 26. april, 2022
AGI Publishing House AB | Altonagatan 5 | 211 38 Malmö | Sverige