“Vil revolusjonere skiltbransjen”

Signtools gründere Markus Ryberg og Magnus Haugerud koste seg og gjorde mange forretninger på Sign & Print Scandinavia. Foto: Claes Nordström

Da Signtools stilte ut på den grafiske messen Sign & Print Scandinavia 5. – 7. april, var det de store 3D-printerne fra Tractus som vakte mest oppmerksomhet i standen – og der var også kjøpeviljen sterkest.

– Vårt formål på denne messen har vært å lære skiltmakerne å 3D-printe profilbokstaver, sier Magnus Haugerud fra Signtools. Ifølge Magnus Haugerud er fordelene med å bruke 3D-printing i skiltproduksjon åpenbart noe kundene forsto og ble imponert over.

– Det er en slitesterk og litt annen type produksjon i stedet for å gjøre det i aluminium, eller å sveise og frese bort tykke akrylplater – noe som er veldig kostbart. Med 3D-printing bruker du kun det materialet som brukes, for å si det sånn.

– Det er å lage display og profilbokstaver i former som er nesten umulig å gjøre på klassisk vis med en kutter. Med riktig materiale står et 3D-printet skilt utendørs i 20 år uten problemer.

Har solgt flere maskiner
Han forteller at mange av de besøkende på Sign & Print-messen ble imponert over å se 3D-printteknologien og alle de printede displayproduktene i utstillingen. Selskapet solgte flere Tractus 3D-maskiner på messen, både større og mindre modeller.

– Vi er superfornøyde. Det blir en slant, sier han og legger til at de må summere den totale salgssummen skikkelig når de kommer hjem fra messa til Karlstad. – Det kan bli et par millioner i alle fall.

Signtools selger 3D-printere fra Tractus3D i større og mindre modeller. Foto: Claes Nordström

Fremtiden for visuell kommunikasjon
Signtools var det eneste selskapet på messen som viste 3D-printere. Firmaet viste også andre produkter fra sitt sortiment, som isoporkuttere og tekstiloverføringer. Men det var 3D-printerne som trakk mest.

Magnus Haugerud er overbevist om at 3D-printet visuell kommunikasjon har en fremtid foran seg. 3D-printteknologi har allerede en mengde bruksområder for å lage for eksempel maskinkomponenter eller prototyper i en rekke bransjer.

– Jeg tror det vil revolusjonere skiltbransjen.

3D-skilt, skiltbokstaver og andre gjenstander vakte oppmerksomheten til Signtools-standen under messen. Foto: Claes Nordström

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: