
Da Signtools stilte ut på den grafiske messen Sign & Print Scandinavia 5. – 7. april, var det de store 3D-printerne fra Tractus som vakte mest oppmerksomhet i standen – og der var også kjøpeviljen sterkest.
– Vårt formål på denne messen har vært å lære skiltmakerne å 3D-printe profilbokstaver, sier Magnus Haugerud fra Signtools. Ifølge Magnus Haugerud er fordelene med å bruke 3D-printing i skiltproduksjon åpenbart noe kundene forsto og ble imponert over.
– Det er en slitesterk og litt annen type produksjon i stedet for å gjøre det i aluminium, eller å sveise og frese bort tykke akrylplater – noe som er veldig kostbart. Med 3D-printing bruker du kun det materialet som brukes, for å si det sånn.
– Det er å lage display og profilbokstaver i former som er nesten umulig å gjøre på klassisk vis med en kutter. Med riktig materiale står et 3D-printet skilt utendørs i 20 år uten problemer.
Har solgt flere maskiner
Han forteller at mange av de besøkende på Sign & Print-messen ble imponert over å se 3D-printteknologien og alle de printede displayproduktene i utstillingen. Selskapet solgte flere Tractus 3D-maskiner på messen, både større og mindre modeller.
– Vi er superfornøyde. Det blir en slant, sier han og legger til at de må summere den totale salgssummen skikkelig når de kommer hjem fra messa til Karlstad. – Det kan bli et par millioner i alle fall.

Fremtiden for visuell kommunikasjon
Signtools var det eneste selskapet på messen som viste 3D-printere. Firmaet viste også andre produkter fra sitt sortiment, som isoporkuttere og tekstiloverføringer. Men det var 3D-printerne som trakk mest.
Magnus Haugerud er overbevist om at 3D-printet visuell kommunikasjon har en fremtid foran seg. 3D-printteknologi har allerede en mengde bruksområder for å lage for eksempel maskinkomponenter eller prototyper i en rekke bransjer.
– Jeg tror det vil revolusjonere skiltbransjen.
