Xerox og Siemens gjør felles sak

Sammen skal Xerox og Siemens utvikle nåværende og kommende modeller av ElemX 3D-skriveren. Foto: Pressebilde

Xerox Elem Additive Solutions har inngått et strategisk partnerskap med Siemens for å styrke kapasiteten innen additiv metallproduksjon.

Siemens Digital Industries (DI) fokuserer på automatiserings- og digitaliseringsløsninger og har nå investert i en ElemX 3D-printer fra Xerox. Printeren vil bli plassert ved selskapets Charlotte Advanced Technology Collaboration Hub (CATCH), som fokuserer på industrialisering av additiv produksjon, noe som gjøres i samarbeid med maskinprodusenter, materialleverandører og sluttkunder.

ElemX utnytter Xerox’ teknologi for additiv produksjon basert på flytende metall, som bruker kostnadseffektiv aluminiumtråd og inkorporerer den nyeste Siemens SINUMERIK 840D sl kontrollplattformen med sin innebygde digitale tvillingteknologi for å optimalisere printprosessen.

Eksempel på en del som er 3D-printet med Xerox ElemX, som drives av kontrollsystemet SINUMERIK 840D sl fra Siemens. Foto: Pressebilde

Felles vei videre
Siemens og Xerox skriver i en pressemelding at de har en felles interesse i å utforske teknisk utvikling innen automatisering, programvare, materialer og prosesser for nåværende og fremtidige ElemX-systemer.

– Dette er nok en viktig milepæl for vår ElemX-teknologi, og vi ser frem til å jobbe med en innovativ og fremtidsrettet organisasjon som Siemens. Sammen vil Siemens og Xerox Elem Additive Solutions gjøre våre kunder i stand til å produsere deler på forespørsel med tillit og maksimere nye muligheter for å forbedre forsyningskjedens motstandskraft, sier Tali Rosman, VP og GM i Xerox Elem Additive Solutions.

“Sammen med Xerox bringer vi flere tiår med Siemens dokumentert erfaring innen automatisering og additiv produksjonsteknologi, og hjelper kunder med å integrere forretningskritiske produksjonsverktøy i fremtidige produksjonsstrategier,” sier Tim Bell, leder for additiv produksjon, Siemens Industry.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: