Xerox og Siemens gjør felles sak

Sammen skal Xerox og Siemens utvikle nåværende og kommende modeller av ElemX 3D-skriveren. Foto: Pressebilde

Xerox Elem Additive Solutions har inngått et strategisk partnerskap med Siemens for å styrke kapasiteten innen additiv metallproduksjon.

Siemens Digital Industries (DI) fokuserer på automatiserings- og digitaliseringsløsninger og har nå investert i en ElemX 3D-printer fra Xerox. Printeren vil bli plassert ved selskapets Charlotte Advanced Technology Collaboration Hub (CATCH), som fokuserer på industrialisering av additiv produksjon, noe som gjøres i samarbeid med maskinprodusenter, materialleverandører og sluttkunder.

ElemX utnytter Xerox’ teknologi for additiv produksjon basert på flytende metall, som bruker kostnadseffektiv aluminiumtråd og inkorporerer den nyeste Siemens SINUMERIK 840D sl kontrollplattformen med sin innebygde digitale tvillingteknologi for å optimalisere printprosessen.

Eksempel på en del som er 3D-printet med Xerox ElemX, som drives av kontrollsystemet SINUMERIK 840D sl fra Siemens. Foto: Pressebilde

Felles vei videre
Siemens og Xerox skriver i en pressemelding at de har en felles interesse i å utforske teknisk utvikling innen automatisering, programvare, materialer og prosesser for nåværende og fremtidige ElemX-systemer.

– Dette er nok en viktig milepæl for vår ElemX-teknologi, og vi ser frem til å jobbe med en innovativ og fremtidsrettet organisasjon som Siemens. Sammen vil Siemens og Xerox Elem Additive Solutions gjøre våre kunder i stand til å produsere deler på forespørsel med tillit og maksimere nye muligheter for å forbedre forsyningskjedens motstandskraft, sier Tali Rosman, VP og GM i Xerox Elem Additive Solutions.

“Sammen med Xerox bringer vi flere tiår med Siemens dokumentert erfaring innen automatisering og additiv produksjonsteknologi, og hjelper kunder med å integrere forretningskritiske produksjonsverktøy i fremtidige produksjonsstrategier,” sier Tim Bell, leder for additiv produksjon, Siemens Industry.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Lysende forretningsidé

En mer fleksibel og bærekraftig produksjonsmetode førte til at Signify, tidligere Philips Lighting, introduserte 3D-printing i sin produksjon. Selskapet har vært en pioner innen belysningsindustrien for å ta i bruk additiv produksjon – men reisen dit har ikke vært enkel.

Publisert av: 

Stratasys med lojalitetsprogram for servicebyråer

Servicebyråer er kommersielle bedrifter som 3D-printer objekter for sine kunder, så disse slipper å investere i utstyr og arbeidskraft. Stratasys Ltd har nå kunngjort et nytt lojalitets- og rabattprogram for Stratasys servicebyråkunder. Nettverket gir tilgang til volumrabatter på Stratasys-systemer, materialer, servicekontrakter og programvare, samt engrospriser for on-demand-deler skrevet ut gjennom Stratasys Direct Manufacturing.

Publisert av: 

Desktop Metal sier opp 12% av de ansatte

Industriell 3D-printerprodusent Desktop Metal har annonsert et strategisk integrerings- og kostnadsoptimaliseringsinitiativ som vil generere minst 100 millioner dollar i samlede kostnadsbesparelser i løpet av de neste 24 månedene. Som et ledd i dette sier de opp 12% av arbeidsstyrken.

Publisert av: