Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Digital Metal lanserer ny DMP/PRO Serie Industrial Metal Binder Jet 3D-printer

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Arkitekturen ble utviklet fra grunnen av for å skulle være en industriell binder jetting-løsning for høyvolumsproduksjon med bindestråle. DMP/PRO ble utviklet for maksimal pålitelighet, nøyaktighet og repeterbarhet.

70 400 dyser deponerer presist materiale som lar systemet produsere opptil 1 000 cm3 av deler per time ved 1600 dpi. Typiske produksjonsverdier vil ifølge fabrikanten gjøre at kundene kan lage rundt 500 cm3 deler per time i løpet av dagen – hver dag. Denne høye produktiviteten matches av en robust plattform, tilpasset programvare og et raskt materialskifte pulvermagasin. Alle disse tingene minimerer nedetiden og reduserer behandlingstidene. DMP/PRO har blitt konstruert for presisjonsproduksjon av metallbindestrålekomponenter for industri, luksusvarer, medisinsk produksjon og forbrukerprodukter.

Digital Metal-sjef Christian Lönne uttaler:

“Som et team har vi tidligere gått fra en enkelt maskin til en produksjonsmaskin, og nå har vi lansert en ekte produksjonsplattform. Vi beveger oss bort fra resten av binderjetmarkedet mot strammere toleranser, høyere volum og høyere presisjon. Vi er på vei mot et høyere nivå av modenhet. Vi tilbyr ikke bare en maskin isolert. Vi har en ekte plattform som er optimalisert for å jobbe sammen med avbindings-, sintrings- og etterbehandlingsutstyr. Denne plattformen er modulær, utvidbar og et springbrett for industrialisering.”

Spesifikasjoner:
• Memjet page-wide printsystem
• 70,400 blekkdyser
• Maskinens fotavtrykk 2700 x 1000 x1700 mm (L x B x H)
• Byggevolum 250 × 217 × 70 mm
• Vekt 2000 kg
• Typisk produktivitet 500 – 1,000 cm3/h
• Byttetid mellom printinger 15–25 min

Løsningen har blitt testet hos lanseringskunden til den nye Pro-serien, Azoth 3D som befinner seg i Ann Arbor i Michigan. De er leverandører av høyvolum presisjon 3D-printede deler for velrenommerte bedrifter i USA. Daglig leder for Azoth 3D, Cody Cochran uttaler:

“Digital Metals nye maskinhastighet, samtidig som den beholder kvalitet og pålitelighet, er overbevisende. PRO-serien reduserer kapitalen som trengs for å skalere og reduserer også delkostnadene gjennom høyere maskingjennomstrømning. Vi ønsker å kjøre den hele døgnet, 7 dager i uken, og lage tusenvis av deler daglig. Azoth 3D ønsker å være størst og best av de uavhengige binder jet produksjonsselskapene og dette er systemet vi trenger for å få oss dit.

DMP/PRO systemet er også modulært, tilpasningsdyktig og fremtidssikkert. De nåværende DMP/PRO-systemene kan utvides i fremtiden gjennom inertiserings- og automatiseringsmoduler. Det er det også helt kan tilpasses, med fjernovervåking, KPI-overvåking og sporbarhet”.

Programvaren bygger på Siemens MindSphere cloud IoT OS, noe som skal sikre at fremtidig IoT-integrasjon og tilkoblinger vil være pålitelige og sikre. Systemet er intuitivt og enkelt å bruke og optimalisert for produksjonsmiljøer. Ny teknologi reduserer bruk av støttestrukturer, noe som både øker produktiviteten og reduserer delkostnadene. Høyere pulverutnyttelse betyr at nå kan 100 % av overflødig pulver resirkuleres. Også denne miljøgevinsten reduserer delkostnadene.

Les mer om nyvinningen hos Digital Metal

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Lysende forretningsidé

En mer fleksibel og bærekraftig produksjonsmetode førte til at Signify, tidligere Philips Lighting, introduserte 3D-printing i sin produksjon. Selskapet har vært en pioner innen belysningsindustrien for å ta i bruk additiv produksjon – men reisen dit har ikke vært enkel.

Publisert av: 

Stratasys med lojalitetsprogram for servicebyråer

Servicebyråer er kommersielle bedrifter som 3D-printer objekter for sine kunder, så disse slipper å investere i utstyr og arbeidskraft. Stratasys Ltd har nå kunngjort et nytt lojalitets- og rabattprogram for Stratasys servicebyråkunder. Nettverket gir tilgang til volumrabatter på Stratasys-systemer, materialer, servicekontrakter og programvare, samt engrospriser for on-demand-deler skrevet ut gjennom Stratasys Direct Manufacturing.

Publisert av: 

Desktop Metal sier opp 12% av de ansatte

Industriell 3D-printerprodusent Desktop Metal har annonsert et strategisk integrerings- og kostnadsoptimaliseringsinitiativ som vil generere minst 100 millioner dollar i samlede kostnadsbesparelser i løpet av de neste 24 månedene. Som et ledd i dette sier de opp 12% av arbeidsstyrken.

Publisert av: