Legering som holder 1 000 ganger lengre

GRX-810-legeringen ble utviklet ved Nasa Glenn Research Center i Cleveland, Ohio. Foto: Pressebilde / Nasa

Nasa har utviklet en ny legering ved hjelp av 3D-printing som forbedrer holdbarheten og styrken til komponentene betydelig. Den nye GRX-810 skal kunne vare 1000 ganger lenger enn andre eksisterende legeringer, ifølge Nasa.

GRX-810 er en legering med forbedret oksiddispersjon (ODS) som tåler temperaturer på litt over 1000 grader Celsius, for bruk i romfartsindustrien. For å produsere dette nye materialet har Nasa brukt digitale beregningsmodeller for å komme frem til riktig sammensetning – en prosess som sparte mye tid og penger. Etter bare 30 simuleringer hadde teamet funnet en optimal sammensetning for den nye legeringen.

Raskere materialutvikling
Teamet brukte deretter 3D-printing for å kunne fordele oksidene jevnt på nanonivå over legeringen, noe som gir forbedrede egenskaper ved høye temperaturer og økt holdbarhet. I praksis betyr det for eksempel at en jetmotor bruker mindre drivstoff og at kostnadene til drift og vedlikehold er lavere.

Simulering og 3D-printing er to faktorer som har bidratt til den raske produktutviklingen. – Ved å anvende disse to prosessene har vi kunnet drastisk akselerert hastigheten på materialutviklingen vår. Nå kan vi produsere nye materialer både raskere og med forbedret ytelse enn før, sier Tim Smith, materialutvikler ved NASAs Glenn Research Center og en av oppfinnerne av GRX-810.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: