Legering som holder 1 000 ganger lengre

GRX-810-legeringen ble utviklet ved Nasa Glenn Research Center i Cleveland, Ohio. Foto: Pressebilde / Nasa

Nasa har utviklet en ny legering ved hjelp av 3D-printing som forbedrer holdbarheten og styrken til komponentene betydelig. Den nye GRX-810 skal kunne vare 1000 ganger lenger enn andre eksisterende legeringer, ifølge Nasa.

GRX-810 er en legering med forbedret oksiddispersjon (ODS) som tåler temperaturer på litt over 1000 grader Celsius, for bruk i romfartsindustrien. For å produsere dette nye materialet har Nasa brukt digitale beregningsmodeller for å komme frem til riktig sammensetning – en prosess som sparte mye tid og penger. Etter bare 30 simuleringer hadde teamet funnet en optimal sammensetning for den nye legeringen.

Raskere materialutvikling
Teamet brukte deretter 3D-printing for å kunne fordele oksidene jevnt på nanonivå over legeringen, noe som gir forbedrede egenskaper ved høye temperaturer og økt holdbarhet. I praksis betyr det for eksempel at en jetmotor bruker mindre drivstoff og at kostnadene til drift og vedlikehold er lavere.

Simulering og 3D-printing er to faktorer som har bidratt til den raske produktutviklingen. – Ved å anvende disse to prosessene har vi kunnet drastisk akselerert hastigheten på materialutviklingen vår. Nå kan vi produsere nye materialer både raskere og med forbedret ytelse enn før, sier Tim Smith, materialutvikler ved NASAs Glenn Research Center og en av oppfinnerne av GRX-810.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Lysende forretningsidé

En mer fleksibel og bærekraftig produksjonsmetode førte til at Signify, tidligere Philips Lighting, introduserte 3D-printing i sin produksjon. Selskapet har vært en pioner innen belysningsindustrien for å ta i bruk additiv produksjon – men reisen dit har ikke vært enkel.

Publisert av: 

Stratasys med lojalitetsprogram for servicebyråer

Servicebyråer er kommersielle bedrifter som 3D-printer objekter for sine kunder, så disse slipper å investere i utstyr og arbeidskraft. Stratasys Ltd har nå kunngjort et nytt lojalitets- og rabattprogram for Stratasys servicebyråkunder. Nettverket gir tilgang til volumrabatter på Stratasys-systemer, materialer, servicekontrakter og programvare, samt engrospriser for on-demand-deler skrevet ut gjennom Stratasys Direct Manufacturing.

Publisert av: 

Desktop Metal sier opp 12% av de ansatte

Industriell 3D-printerprodusent Desktop Metal har annonsert et strategisk integrerings- og kostnadsoptimaliseringsinitiativ som vil generere minst 100 millioner dollar i samlede kostnadsbesparelser i løpet av de neste 24 månedene. Som et ledd i dette sier de opp 12% av arbeidsstyrken.

Publisert av: