Massivit 3D satser i stor skala på Norden

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 13 mai 2022
Massivit 3Ds nordiske representant, Björn Björnström, har bakgrunn fra andre AM-selskaper som EOS og Farsoon. Foto: Anja Degerholm

Massivit 3D satser på det nordiske markedet. Björn Björnström har i snart ett år vært selskapets representant i Norden, og under den svenske messen Elmia 3D 10. – 13. mai var han på plass for å vise mulighetene med den patenterte GDP-teknologien for storskala 3D-printing.

Med seg har de en Massivit 5000 som er tredje generasjons maskin i samme serie og den ble sluppet i april i fjor. Skriveren bruker selskapets proprietære GDP-teknologi, Gel Dispensing Printing.

Linus Hägglund fra 3DVerkstan sjekker ut Fabio Lorefice.

– Den skriver ut raskt, opptil 35 centimeter i timen i høyden, og herder umiddelbart med UV-lys, sier Björn Björnström.

Selskapet har tidligere fokusert mye på visuell kommunikasjon og markedsmateriell.

– Nå ønsker vi å ta steget mot industrimarkedet, for eksempel luftfart, shipping og energi. Teknologien gjør det mulig å skrive ut objekter med overheng – uten støttematerialer – og den er unik.

Printet seg selv i naturlig størrelse
3D-printeren har et byggevolum på 145 x 111 x 180 centimeter. At den har en byggehøyde på 180 centimeter, benyttet Massivit 3D anledningen til å teste i praksis under messen. Modell for dagen var Fabio Lorefice fra selskapet og Linus Hägglund fra 3DVerkstan assisterte med 3D-skanning med utstyr fra Shining 3D. Etter at Fabio ble skannet, ble en kopi i naturlig størrelse printet ut.

Hele kloningsprosessen tok litt over syv timer. Skanningen ble gjort på 15 minutter og selve utskriftsprosessen tok 6 timer og 53 minutter. Prosjektet startet om morgenen og før messedagen var over, var Fabios 3D-printede tvilling klar. Modellen er hul og ble printet helt uten støttemateriale. Resultatet kan du se nedenfor.

Det ferdige resultatet. Fabio Lorefice med sin 3D-printede tvilling inne i en Massivit 5000.

Ny maskin ble lansert i april
Nylig ble også en helt ny maskin, Massivit 10000, lansert med CIM (Cast-in-motion) teknologi. Med dette er det mulig å produsere store støpeformer av komposittmaterialer i fire trinn i stedet for 19 trinn, som ofte er tilfelle i tradisjonell produksjon.

Den nye printeren har to printhoder og et byggevolum på 120 x 150 x 165 centimeter, og er dermed Massivit 3Ds største modell. Den er beregnet for bruk i bransjer som kjøretøy, luftfart, jernbane og skipsfart.

Et sykkelsete som er produsert med den nye Massivit 10000.

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt