Massivit 3D satser på det nordiske markedet. Björn Björnström har i snart ett år vært selskapets representant i Norden, og under den svenske messen Elmia 3D 10. – 13. mai var han på plass for å vise mulighetene med den patenterte GDP-teknologien for storskala 3D-printing.
Med seg har de en Massivit 5000 som er tredje generasjons maskin i samme serie og den ble sluppet i april i fjor. Skriveren bruker selskapets proprietære GDP-teknologi, Gel Dispensing Printing.
– Den skriver ut raskt, opptil 35 centimeter i timen i høyden, og herder umiddelbart med UV-lys, sier Björn Björnström.
Selskapet har tidligere fokusert mye på visuell kommunikasjon og markedsmateriell.
– Nå ønsker vi å ta steget mot industrimarkedet, for eksempel luftfart, shipping og energi. Teknologien gjør det mulig å skrive ut objekter med overheng – uten støttematerialer – og den er unik.
Printet seg selv i naturlig størrelse
3D-printeren har et byggevolum på 145 x 111 x 180 centimeter. At den har en byggehøyde på 180 centimeter, benyttet Massivit 3D anledningen til å teste i praksis under messen. Modell for dagen var Fabio Lorefice fra selskapet og Linus Hägglund fra 3DVerkstan assisterte med 3D-skanning med utstyr fra Shining 3D. Etter at Fabio ble skannet, ble en kopi i naturlig størrelse printet ut.
Hele kloningsprosessen tok litt over syv timer. Skanningen ble gjort på 15 minutter og selve utskriftsprosessen tok 6 timer og 53 minutter. Prosjektet startet om morgenen og før messedagen var over, var Fabios 3D-printede tvilling klar. Modellen er hul og ble printet helt uten støttemateriale. Resultatet kan du se nedenfor.
Ny maskin ble lansert i april
Nylig ble også en helt ny maskin, Massivit 10000, lansert med CIM (Cast-in-motion) teknologi. Med dette er det mulig å produsere store støpeformer av komposittmaterialer i fire trinn i stedet for 19 trinn, som ofte er tilfelle i tradisjonell produksjon.
Den nye printeren har to printhoder og et byggevolum på 120 x 150 x 165 centimeter, og er dermed Massivit 3Ds største modell. Den er beregnet for bruk i bransjer som kjøretøy, luftfart, jernbane og skipsfart.