Massivit 3D satser i stor skala på Norden

Massivit 3Ds nordiske representant, Björn Björnström, har bakgrunn fra andre AM-selskaper som EOS og Farsoon. Foto: Anja Degerholm

Massivit 3D satser på det nordiske markedet. Björn Björnström har i snart ett år vært selskapets representant i Norden, og under den svenske messen Elmia 3D 10. – 13. mai var han på plass for å vise mulighetene med den patenterte GDP-teknologien for storskala 3D-printing.

Med seg har de en Massivit 5000 som er tredje generasjons maskin i samme serie og den ble sluppet i april i fjor. Skriveren bruker selskapets proprietære GDP-teknologi, Gel Dispensing Printing.

Linus Hägglund fra 3DVerkstan sjekker ut Fabio Lorefice.

– Den skriver ut raskt, opptil 35 centimeter i timen i høyden, og herder umiddelbart med UV-lys, sier Björn Björnström.

Selskapet har tidligere fokusert mye på visuell kommunikasjon og markedsmateriell.

– Nå ønsker vi å ta steget mot industrimarkedet, for eksempel luftfart, shipping og energi. Teknologien gjør det mulig å skrive ut objekter med overheng – uten støttematerialer – og den er unik.

Printet seg selv i naturlig størrelse
3D-printeren har et byggevolum på 145 x 111 x 180 centimeter. At den har en byggehøyde på 180 centimeter, benyttet Massivit 3D anledningen til å teste i praksis under messen. Modell for dagen var Fabio Lorefice fra selskapet og Linus Hägglund fra 3DVerkstan assisterte med 3D-skanning med utstyr fra Shining 3D. Etter at Fabio ble skannet, ble en kopi i naturlig størrelse printet ut.

Hele kloningsprosessen tok litt over syv timer. Skanningen ble gjort på 15 minutter og selve utskriftsprosessen tok 6 timer og 53 minutter. Prosjektet startet om morgenen og før messedagen var over, var Fabios 3D-printede tvilling klar. Modellen er hul og ble printet helt uten støttemateriale. Resultatet kan du se nedenfor.

Det ferdige resultatet. Fabio Lorefice med sin 3D-printede tvilling inne i en Massivit 5000.

Ny maskin ble lansert i april
Nylig ble også en helt ny maskin, Massivit 10000, lansert med CIM (Cast-in-motion) teknologi. Med dette er det mulig å produsere store støpeformer av komposittmaterialer i fire trinn i stedet for 19 trinn, som ofte er tilfelle i tradisjonell produksjon.

Den nye printeren har to printhoder og et byggevolum på 120 x 150 x 165 centimeter, og er dermed Massivit 3Ds største modell. Den er beregnet for bruk i bransjer som kjøretøy, luftfart, jernbane og skipsfart.

Et sykkelsete som er produsert med den nye Massivit 10000.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Lysende forretningsidé

En mer fleksibel og bærekraftig produksjonsmetode førte til at Signify, tidligere Philips Lighting, introduserte 3D-printing i sin produksjon. Selskapet har vært en pioner innen belysningsindustrien for å ta i bruk additiv produksjon – men reisen dit har ikke vært enkel.

Publisert av: 

Stratasys med lojalitetsprogram for servicebyråer

Servicebyråer er kommersielle bedrifter som 3D-printer objekter for sine kunder, så disse slipper å investere i utstyr og arbeidskraft. Stratasys Ltd har nå kunngjort et nytt lojalitets- og rabattprogram for Stratasys servicebyråkunder. Nettverket gir tilgang til volumrabatter på Stratasys-systemer, materialer, servicekontrakter og programvare, samt engrospriser for on-demand-deler skrevet ut gjennom Stratasys Direct Manufacturing.

Publisert av: 

Desktop Metal sier opp 12% av de ansatte

Industriell 3D-printerprodusent Desktop Metal har annonsert et strategisk integrerings- og kostnadsoptimaliseringsinitiativ som vil generere minst 100 millioner dollar i samlede kostnadsbesparelser i løpet av de neste 24 månedene. Som et ledd i dette sier de opp 12% av arbeidsstyrken.

Publisert av: