Mye nytt fra Stratasys

De nye kompositt 3D-printerne er utviklet for produsenter og industrielle maskinister for å supplere tradisjonelle fabrikasjonsteknologier med høystyrke kompositt 3D-printing.

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

De nye kompositt 3D-printerne er utviklet for produsenter og industrielle fabrikanter, for å supplere tradisjonelle fabrikasjonsteknologier med høystyrke kompositt 3D-utskrift. Printerne hjelper produsenter med å produsere sluttbruksdeler raskere og mer kostnadseffektivt, og er ideelle for jigger, inventar og arbeidsverktøy.

–Jeg har jobbet i ingeniørfag i over 35 år, og jeg elsker å innovere – ikke bare innen utvikling av nye produkter, men også i prosessene og verktøyene vi bruker for å utvikle produktene våre. I mer enn 20 år har Stratasys latt meg få gjøre nettopp dette gjennom 3D-printing, sier betakunden Dave Thompson fra Graco, Inc. –I løpet av årene har vi utvidet vår flåte av Stratasys-skrivere og utvidet applikasjonene våre utover prototyping til verktøy, inventar og gripere for robotene våre. Den nye Stratasys F370CR-skriveren vil la oss bringe AM-applikasjonene våre til et nytt nivå, forlenge levetiden til verktøyene våre og til og med sørge for en bedre overflatefinish.

De nye 3D-printerne inkluderer integrert GrabCAD Print™-programvare som gir en enkel og intuitiv CAD-til-print arbeidsflyt og inkluderer avanserte funksjoner for å sikre vellykkede utskrifter. Stratasys tilbyr også bedriftsapplikasjonstilkobling gjennom MTConnect-standarden og GrabCAD Software Development Kit. De komposittklare F123-seriens printere inkluderer gjenbrukbare byggeskuffer, et innebygd kamera for fjernovervåking og en 7-tommers kontrollberøringsskjerm. F370CR-printeren tilbyr også automatisk bytte av materialer, noe som betyr at det ikke er behov for å avbryte en konstruksjon for å erstatte materialer – en ny beholder settes ganske enkelt på plass og byggingen fortsetter.

–Stratasys gir produsenter 3D-skrivere og materialer for å støtte veksten av additiv produksjon på fabrikkgulvet, inkludert disse nye skriverne som gir produsentene muligheten til å bygge sterkere, skrive ut stivere og skrive ut mer nøyaktig, sier Dick Anderson, Senior Vice President, produksjon for Stratasys. –Vi har de bekreftede og publiserte dataene som beviser at disse nye printerne har dimensjonal repeterbarhet på opptil 99 % uavhengig av delstørrelse eller geometrisk kompleksitet. Dette, sammen med 99 % oppetid og unik service og støtte, gir produsenter tillit til å akselerere deres bruk av additiv produksjon.

Nylon karbonfibermateriale

Stratasys har også introdusert FDM Nylon-CF10, et nytt komposittmateriale for F123-seriens skrivere som er over 60 % sterkere og nesten tre ganger så stivt som basisnylonmaterialet. Det oppkuttede karbonfibermaterialet er bare ett av mange termoplastiske materialer som er tilgjengelige for skrivere i F123-serien. Når den brukes med Stratasys oppløselig støtte, har produsentene muligheten til å skrive ut hvilken som helst geometri uten begrensninger. F190CR- og F370CR-skriverne støtter også flere andre konstruerte termoplaster.

De nye komposittklare F123-seriens skrivere og FDM Nylon-CF10 er tilgjengelig for bestilling nå og forventes sendt i juni.

GrabCAD Print
Stratasys har også introdusert GrabCAD Print™ for Stratasys Origin® One og Origin One Dental 3D-skrivere. En applikasjon av GrabCAD® Additive Manufacturing Platform, GrabCAD Print vil gi brukerne en integrert, alt-i-ett programvareløsning for å strømlinjeforme 3D-utskriftsarbeidsflyten for klargjøring av utskriftsfiler og analyse etter utskrift.

Integrasjonen med GrabCAD Print er det første trinnet i å integrere Origin One i hele plattformen. GrabCAD Additive Manufacturing Platform muliggjør toveis tilkobling mellom 3D-printere, additiv produksjon og bedriftsapplikasjoner, og bredere Industry 4.0-infrastruktur. Den åpne og bedriftsklare plattformen samler GrabCAD-applikasjoner og tredjeparts GrabCAD-programvarepartnere via GrabCAD Software Development Kit (SDK). Denne økosystemtilnærmingen gjør det mulig for produsenter å administrere additive produksjonsoperasjoner i produksjonsskala på tvers av hele den digitale tråden – fra design til produksjon. GrabCAD Print for Origin One vil gi et alternativ til tredjeparts programvareløsninger for forhåndsutskrift, og gi brukerne en konsistent brukeropplevelse og tilkobling med Stratasys 3D-utskriftsteknologier samtidig som den erstatter den opprinnelige Origin-nettapplikasjonen.

GrabCAD Print for Stratasys Origin One vil bli introdusert gratis for alle Origin One og Origin One Dental printerkunder. GrabCAD Print for Origin One, Origin One Local og Origin One ProAero forventes å være tilgjengelig i H2 2022.

16 nye materialer for tre ulike 3D-printteknologier
I tillegg til nyhetene over introduserer Stratasys også seksten nye materialer, hvorav de for første gang har godkjent tredjepartsmaterialer. Materialene bidrar til å utvide bruksområdene for maskinene de er ment for.

Stratasys har raskt utvidet sitt materialøkosystem for å møte den økende etterspørselen etter additive produksjonsløsninger. De nye materialene inkluderer Stratasys-validerte materialer for FDM 3D-skrivere, en rekke åpne, utforskende materialer for den P3™-baserte Origin® One 3D-skriveren som kan brukes med en åpen materiallisens, og polypropylenpulver for SAF™-teknologidrevet H350™ 3D-printer.

Stratasys administrerende direktør Dr. Yoav Zeif sier at de utvidede materialalternativene åpner for mer overbevisende brukstilfeller for additiv produksjon for Stratasys-kunder. –Når kunder identifiserer muligheter for hvordan polymer 3D-utskrift kan transformere produksjonen deres, vil vi at de skal ha tillit til at Stratasys har løsningene – det er det ledere gjør, sa han. –Med fem 3D-utskriftsteknologier som adresserer det store flertallet av det industrielle polymermarkedet og et åpent programvareøkosystem på tvers av hele den digitale tråden, betyr vårt voksende materialøkosystem at kundene får flere materialer raskere, slik at de raskt kan gjøre sine additive produksjonsideer til virkelighet .

Første godkjente tredjeparts FDM-materialer
Stratasys samarbeider med materialleverandørene Covestro, Kimya og Victrex plc for å gjøre Stratasys validerte materialer tilgjengelig for Stratasys FDM-skrivere, og starter med Fortus® 450mc-plattformen. Disse materialene har blitt validert av Stratasys med grunnleggende pålitelighetstesting for å akselerere utvidelsen av tilgjengelige materialalternativer på markedet.

Stratasys har introdusert nye produksjonsmaterialer på tvers av tre forskjellige 3D-utskriftsteknologier, inkludert tredjepartsmaterialer for FDM® 3D-skrivere for første gang. Foto: Stratasys

Nye FDM-materialer inkluderer:

Høyytelsespolymerer: Arkema/Kimya PEKK-SC, en semi-krystallinsk PEKK termoplastisk polymer basert på KEPSTAN® fra Arkema; og VICTREX AM™ 200, et semi-krystallinsk LMPAEK™ termoplastisk filament som er kompatibelt med løselig støtte.
Forsterkede og spesialpolymerer: Covestro PA6/66 GF20 FR, et flammebestandig glassfiberkomposittmateriale.
Tekniske polymerer: Kimya PC FR, et flammebestandig polykarbonatmateriale.
Standardkvalitetspolymer: HIPS polystyren med høy slagkraft
De validerte tredjepartsmaterialene forventes å sendes ut innen årets utgang.

Stratasys har også introdusert et nytt materiale på Stratasys Preferred-nivået med høyest ytelse. FDM Nylon-CF10 er et sterkt komposittmateriale av karbonfiber som forventes å være tilgjengelig i midten av året.

Nytt åpent utforskende materiale for Origin One
Stratasys fortsetter også å utvide bruker-casene som serveres av Origin One 3D-skriveren ved å gi kundene tilgang til nytt materiale gjennom en årlig Open Material License (OML), som Stratasys introduserte i fjor høst. Stratasys har identifisert åtte nye materialer for OML-programmet som låser opp sluttbruksapplikasjoner med krevende krav.

Materialutviklere som bidrar med nye åpne materialer til programmet inkluderer Covestro, Evonik, Arkema, Forward AM fra BASF, Mechnano, Tethon 3D, Liqcreate og polySpectra. Materialene inkluderer fotopolymerharpikser for støping, støping, høytemperatur, keramikk, elektrostatisk dissipative (ESD) og elastiske applikasjoner. Materialene kan kjøpes direkte fra materialpartnere eller deres distributører og er designet for avanserte brukere for testing, utvikling og sluttbruksdeler med eksotiske eller nye egenskaper.

H350 skal kunne jobbe med polypropylen
I tillegg kunngjorde Stratasys at polypropylen (PP) materiale for H350™ 3D-skriveren drevet av SAF™-teknologi, som er designet for volumproduksjon av 3D-printede deler. Polypropylen er en allsidig, fleksibel og ekstremt populær polymer. Dens høyere duktilitet og kjemiske motstand, så vel som dens evne til å steriliseres, gjør den egnet for en lang rekke bruksområder, som interiør og eksteriør bildeler, proteser og forbruksvarer.

Sammen med PA12 (også kjent som Nylon 12), som Stratasys annonserte i september 2021, vil polypropylen utvide materialesettet for H350-skriveren fra den opprinnelige Stratasys High Yield PA11, et bærekraftig materiale avledet fra 100 % biobaserte ricinusbønner. PA12, det mest populære materialet i industriell 3D-utskrift i dag, gir geometrisk nøyaktighet, kjemisk motstand og stivhet for maskinkomponenter, kommunikasjonsindustriapplikasjoner og prototyping. Både PA12 og PP forventes å være tilgjengelig senere i 2022.

Alt Stratasys Preferred-materiale og validert materiale for Stratasys-systemer er tilgjengelig for kjøp gjennom Stratasys og forhandlerpartnere.

Tags: ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: