Prototal Industries installerer ny HP Jet Fusion 5210 3D Printer for å teste nytt material

Prototal Industries investerer i en ny HP Jet Fusion 5210 3D-printer og tilbyr en ny TPU for additiv produksjon

Prototal Industries har annonsert installasjonen av en ny HP Jet Fusion 5210 3D-printer på deres nettsted i Jönköping. Den nye Jet Fusion 5210 3D-skriveren vil støtte betaprogrammet for Lubrizol 3D Printing Solutions nyutviklede og mykere materialer: ESTANE® 3D M88A TPU. Prototal er valgt som den eksklusive partneren i Europa for å tilby dette materialet i en seks måneders periode.

Prototal Industries som driver med 3D-printing, vakuumstøping, sprøytestøping og er en HP Digital Manufacturing Partner, har i dag annonsert installasjonen av en ny HP Jet Fusion 5210 3D-printer samtidig som e tilkjennegir at de nå kan tilby Lubrizols ESTANE® 3D M88A TPU – et materiale med økt fleksibilitet sammenlignet med tidligere kvaliteter, i samarbeid med HP Inc. under ABMIP-programmet. Det nye materialet skal etter sigende være utmerket for ulike segmenter, inkludert helse og velvære, sport og fritid samt forbruksvarer og elektronikk. En stor fordel er også at materialet er testet og trygt for hudkontakt.

–Vi er veldig stolte over å være den første produsenten i Europa som tilbyr ESTANE® 3D M88A TPU til markedet, sier Jan Löfving, administrerende direktør i Prototal Industries. Med dette utvider vi vårt utvalg av materialer til kundene, men vi introduserer også fantastisk materiale i et europeisk marked. Det nye materialet, kombinert med investeringen i en ny HP Jet Fusion 5210 3D-printer, er i tråd med våre fremtidige mål for vekst innen additiv produksjon i både nye og eksisterende segmenter. Det er også et viktig skritt i vår innsats for å fortsette å utvikle og fremme 3D-printing som produksjonsmetode, avslutter han.

Med installasjonen av HP Jet Fusion 5210 i Jönköping kommer Prototals eksisterende maskinpark opp i mer enn 80 profesjonelle AM-systemer, blant disse er det allerede 7 MJF-maskiner i konsernet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Lysende forretningsidé

En mer fleksibel og bærekraftig produksjonsmetode førte til at Signify, tidligere Philips Lighting, introduserte 3D-printing i sin produksjon. Selskapet har vært en pioner innen belysningsindustrien for å ta i bruk additiv produksjon – men reisen dit har ikke vært enkel.

Publisert av: 

Stratasys med lojalitetsprogram for servicebyråer

Servicebyråer er kommersielle bedrifter som 3D-printer objekter for sine kunder, så disse slipper å investere i utstyr og arbeidskraft. Stratasys Ltd har nå kunngjort et nytt lojalitets- og rabattprogram for Stratasys servicebyråkunder. Nettverket gir tilgang til volumrabatter på Stratasys-systemer, materialer, servicekontrakter og programvare, samt engrospriser for on-demand-deler skrevet ut gjennom Stratasys Direct Manufacturing.

Publisert av: 

Desktop Metal sier opp 12% av de ansatte

Industriell 3D-printerprodusent Desktop Metal har annonsert et strategisk integrerings- og kostnadsoptimaliseringsinitiativ som vil generere minst 100 millioner dollar i samlede kostnadsbesparelser i løpet av de neste 24 månedene. Som et ledd i dette sier de opp 12% av arbeidsstyrken.

Publisert av: