Robotintegrering og feltprinter er blikkfang

Christian Magnusson ved Spectram Technology demonstrerer selskapets robotintegrasjon med Meltio. Foto: Anja Degerholm

På 3DVerkstans stand under den svenske messen Elmia 3D 10.-13. mai fant vi Spectram Technology, som viser frem sin robotintegrasjon for metallprinting, og Markforged, som tok med seg en “feltutgave” av 3D-printeren X7.

3DVerkstan er forhandler av Meltios 3D-printere for metall og tilbyr siden i vinter også en robotintegrasjon, levert av Karlshamn-selskapet Spectram Technology, som utvikler og bygger tilpassede industrirobotløsninger for additiv produksjon.

– Løsningen vi viser her på messen er trykket med et hode fra Meltio og med DED-teknologi. Det er en robot fra ABB med slicing-programvare fra Adaxis, som vi er distributør for. Det skal være en løsning som gjør det enkelt for kunden å bruke additiv produksjon i stor skala, sier Christian Magnusson, COO i Spectram Technology.

Printeren er utstyrt med et printhode fra Meltio og en robotarm produsert av ABB, samt Adaxis programvare.

Bruk i flere ulike bransjer
Robotskriveren kan skrive ut med en rekke materialer, som rustfritt stål, inconel og kobber, for å nevne noen.

– Det er for høyverdige applikasjoner i for eksempel romfarts- eller bilindustrien, men systemet er også i stand til å tilfredsstille et marked for reservedeler og produkter med krav til kostnadseffektivitet, sier Christian Magnusson.

Det svenske forsvaret har også vist interesse for løsningen, for å kunne trykke reservedeler ute i felten.

Kyle Mason fra Markforged med selskapets feltversjon av X7 3D-printeren.

3D-utskrift ute i felten
Apropos 3D-printing i militæret, viste Markforged sin «feltutgave» av FDM-printeren X7, som er utviklet i samarbeid med den amerikanske marinen.

 

Verktøy er eksempler på deler som kanskje må skrives ut i felten.

Nyhetene med feltversjonen av X7 er at den er pakket i en boks som vil forenkle transport og bruk på avsidesliggende steder. Ikke bare i militæret, men også i for eksempel gass- og oljeindustrien.

– Med X7 kan du skrive ut slitesterke deler i blant annet termoplast og kompositter. Det er en superrobust maskin som tåler både ekstremt varme og kalde temperaturer og er satt opp og kan begynne å skrive ut på bare noen få minutter, sier Kyle Mason i Markforged, som er ansvarlig for de nordiske landene.

3D-Verkstan viste også maskiner og applikasjoner fra blant annet Formlabs, Nexa 3D og Ultimaker.


Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Lysende forretningsidé

En mer fleksibel og bærekraftig produksjonsmetode førte til at Signify, tidligere Philips Lighting, introduserte 3D-printing i sin produksjon. Selskapet har vært en pioner innen belysningsindustrien for å ta i bruk additiv produksjon – men reisen dit har ikke vært enkel.

Publisert av: 

Stratasys med lojalitetsprogram for servicebyråer

Servicebyråer er kommersielle bedrifter som 3D-printer objekter for sine kunder, så disse slipper å investere i utstyr og arbeidskraft. Stratasys Ltd har nå kunngjort et nytt lojalitets- og rabattprogram for Stratasys servicebyråkunder. Nettverket gir tilgang til volumrabatter på Stratasys-systemer, materialer, servicekontrakter og programvare, samt engrospriser for on-demand-deler skrevet ut gjennom Stratasys Direct Manufacturing.

Publisert av: 

Desktop Metal sier opp 12% av de ansatte

Industriell 3D-printerprodusent Desktop Metal har annonsert et strategisk integrerings- og kostnadsoptimaliseringsinitiativ som vil generere minst 100 millioner dollar i samlede kostnadsbesparelser i løpet av de neste 24 månedene. Som et ledd i dette sier de opp 12% av arbeidsstyrken.

Publisert av: