To desktop-giganter blir en

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 24 mai 2022

Ultimaker og Makerbot, to ledende selskaper innen produksjon av 3D-printere i desktop-segmentet, kunngjør at de slår seg sammen. Sammen vil de ha et økosystem av maskinvare, programvare og materialer.

Eksisterende investorer, NPM Capitol og Stratasys, som kjøpte Makerbot i 2013, vil investere totalt 62,3 millioner dollar i kapital. Investeringen vil sette fart i innovasjon og ekspansjon til nye markeder.

To hovedkontorer
Det nye selskapet, som ennå ikke har noe navn, vil ha hovedkontor både i Nederland og New York, USA. Det vil bli ledet av de nåværende administrerende direktørene i de to selskapene, Nadav Goshen (Makerbot) og Jürgen von Hollen (Ultimaker).

– Denne fusjonen markerer en viktig milepæl for Ultimaker og Makerbot. Innovasjon og vekst er begge avgjørende for å bringe desktop 3D-printing fra en spesiell teknologi til noe for massene, sier Jürgen von Hollen i en pressemelding.

«Fremskynde utviklingen»
De to selskapene håper at sammenslåingen vil akselerere utviklingen innen desktop 3D-printing.

– Teknologisk innovasjon er avgjørende for å øke tilgjengeligheten til brukervennlige profesjonelle 3D-printløsninger. Ved å kombinere teamene våre og utnytte tilleggsfinansieringen kan vi akselerere utviklingen av avanserte løsninger for å gi kundene våre en bred portefølje av maskinvare- og programvareløsninger for å betjene et bredt spekter av kunder og applikasjoner, sier Nadav Goshen.

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt