To desktop-giganter blir en

Ultimaker og Makerbot, to ledende selskaper innen produksjon av 3D-printere i desktop-segmentet, kunngjør at de slår seg sammen. Sammen vil de ha et økosystem av maskinvare, programvare og materialer.

Eksisterende investorer, NPM Capitol og Stratasys, som kjøpte Makerbot i 2013, vil investere totalt 62,3 millioner dollar i kapital. Investeringen vil sette fart i innovasjon og ekspansjon til nye markeder.

To hovedkontorer
Det nye selskapet, som ennå ikke har noe navn, vil ha hovedkontor både i Nederland og New York, USA. Det vil bli ledet av de nåværende administrerende direktørene i de to selskapene, Nadav Goshen (Makerbot) og Jürgen von Hollen (Ultimaker).

– Denne fusjonen markerer en viktig milepæl for Ultimaker og Makerbot. Innovasjon og vekst er begge avgjørende for å bringe desktop 3D-printing fra en spesiell teknologi til noe for massene, sier Jürgen von Hollen i en pressemelding.

“Fremskynde utviklingen”
De to selskapene håper at sammenslåingen vil akselerere utviklingen innen desktop 3D-printing.

– Teknologisk innovasjon er avgjørende for å øke tilgjengeligheten til brukervennlige profesjonelle 3D-printløsninger. Ved å kombinere teamene våre og utnytte tilleggsfinansieringen kan vi akselerere utviklingen av avanserte løsninger for å gi kundene våre en bred portefølje av maskinvare- og programvareløsninger for å betjene et bredt spekter av kunder og applikasjoner, sier Nadav Goshen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Lysende forretningsidé

En mer fleksibel og bærekraftig produksjonsmetode førte til at Signify, tidligere Philips Lighting, introduserte 3D-printing i sin produksjon. Selskapet har vært en pioner innen belysningsindustrien for å ta i bruk additiv produksjon – men reisen dit har ikke vært enkel.

Publisert av: 

Stratasys med lojalitetsprogram for servicebyråer

Servicebyråer er kommersielle bedrifter som 3D-printer objekter for sine kunder, så disse slipper å investere i utstyr og arbeidskraft. Stratasys Ltd har nå kunngjort et nytt lojalitets- og rabattprogram for Stratasys servicebyråkunder. Nettverket gir tilgang til volumrabatter på Stratasys-systemer, materialer, servicekontrakter og programvare, samt engrospriser for on-demand-deler skrevet ut gjennom Stratasys Direct Manufacturing.

Publisert av: 

Desktop Metal sier opp 12% av de ansatte

Industriell 3D-printerprodusent Desktop Metal har annonsert et strategisk integrerings- og kostnadsoptimaliseringsinitiativ som vil generere minst 100 millioner dollar i samlede kostnadsbesparelser i løpet av de neste 24 månedene. Som et ledd i dette sier de opp 12% av arbeidsstyrken.

Publisert av: