Unikt system printer og legger armering samtidig

Cobods nye 3D-printsystem har to X-akser, noe som gjør at det kan håndtere printing av betong og samtidig utføre armeringen. Foto: Pressebilde

GE Renewable Energy innviet nylig sitt toppmoderne anlegg for produksjon av vindturbiner. Produksjonen vil foregå med et automatisert 3D-printersystem som lager armerte betongkonstruksjoner, levert av danske Cobod.

– Vi er ekstremt stolte over å ha levert en helt ny type 3D betongprinter til dette anlegget i verdensklasse som baner vei for fremtidig bygging av vindparker. Printeren vi har levert er i en klasse for seg, med mulighet til å trykke lag med både stor bredde og høyde som ikke er sett før og en utskriftskapasitet på over 10 tonn betong i timen, sier Henrik Lund-Nielsen, grunnlegger av Cobod i en pressemelding.

Henrik Lund-Nielsen, grunnlegger av Cobod, i forbindelse med innvielsen av GE Renewable Energy sitt nye anlegg 21. april.

Multifunksjonell byggerobot
Det nye systemet har to X-akser, som gjør at det kan håndtere trykking av betong og utføre armeringen samtidig. Det er altså ikke “bare” en betong 3D-printer men en multifunksjonell konstruksjonsrobot.

Systemet er en videreutvikling av Cobods BOD2, som har vært den bestselgende 3D betongprinteren til dags dato med mer enn 50 enheter bestilt over hele verden. BOD2-printerne har blitt brukt til å skrive ut alt fra enetasjes bygninger til skoler, kontorer, tre-etasjes leilighetsbygg og betongkonstruksjoner for olje- og gassindustrien.

Større skrivehode
I likhet med forgjengeren er det nye systemet en modulær portalskriver, men for å håndtere storskalautskriften som GE Renewable Energy jobber med, er alle skrivermodulene skalert opp til dobbel størrelse. Fremfor alt har skriveren fått et nytt større skrivehode som kan skrive ut store mengder betong i høy hastighet.

Cobod sto bak Europas første 3D-printede bygg i 2017 og har siden bygget i flere forskjellige land med sin unike teknologi. Selskapets visjon er at det skal være betongbygg som er 3D-printet med robotarmer i alle byer i verden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Lysende forretningsidé

En mer fleksibel og bærekraftig produksjonsmetode førte til at Signify, tidligere Philips Lighting, introduserte 3D-printing i sin produksjon. Selskapet har vært en pioner innen belysningsindustrien for å ta i bruk additiv produksjon – men reisen dit har ikke vært enkel.

Publisert av: 

Stratasys med lojalitetsprogram for servicebyråer

Servicebyråer er kommersielle bedrifter som 3D-printer objekter for sine kunder, så disse slipper å investere i utstyr og arbeidskraft. Stratasys Ltd har nå kunngjort et nytt lojalitets- og rabattprogram for Stratasys servicebyråkunder. Nettverket gir tilgang til volumrabatter på Stratasys-systemer, materialer, servicekontrakter og programvare, samt engrospriser for on-demand-deler skrevet ut gjennom Stratasys Direct Manufacturing.

Publisert av: 

Desktop Metal sier opp 12% av de ansatte

Industriell 3D-printerprodusent Desktop Metal har annonsert et strategisk integrerings- og kostnadsoptimaliseringsinitiativ som vil generere minst 100 millioner dollar i samlede kostnadsbesparelser i løpet av de neste 24 månedene. Som et ledd i dette sier de opp 12% av arbeidsstyrken.

Publisert av: