Fjernutdanning med hjelp av AR

Brukeren kan se en digital modell av EOS-systemet M 290 i reell størrelse. Foto: Pressebilde

EOS sin egen opplæringsvirksomhet, Additive Minds Academy, lanserer nå en spesiell app med AR-teknologi. “EOS M 290 Basic Training”-appen lar personalet raskt lære systemet – selv før maskinen er på plass.

Appen bruker såkalt AR-teknologi (augmented reality) som kombinerer det fysiske miljøet med datagenererte elementer, i dette tilfellet en digital versjon av EOS-systemet M 290. Gjennom appen kan brukeren bli kjent med de viktigste komponentene i systemet og samhandle med en fullskala modell av maskinen . Det kan erstatte tradisjonell opplæring for både nyansatte og ansatte som skal lære et nytt system.

Hovedfordelen med appen er, ifølge EOS, at treningstiden kan forkortes betydelig. Noe som igjen reduserer selskapets kostnader.

– Appen kan redusere operatøropplæringen til bare to eller tre dager og samtidig koble opplæringen fra maskintilgjengeligheten. En bedrift kan bruke ventetiden effektivt ved å starte opplæring før det nye systemet er på plass, sier Volker Kunze, leder for Additive Minds Academy.

“EOS M 290 Basic Training”-appen er nå tilgjengelig for både Apple og Android via nettstedet Additive Minds Academy.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: