Ultimaker lanserer tillegg for metallprinting

Fra venstre: Miguel Calvo (CTO Ultimaker), Tobias Rödlmeier (Business Development Manager – Metal Ecosystem hos BASF Forward AM), Andrea Gasperini (Product Manager Ultimaker) med et “Ultimaker Metal Expansion Kit” utviklet av Ultimaker og BASF Forward AM. Foto: Pressebilde

Ultimaker lanserer nå et tillegg til sin 3D-printer modell S5 som gjør det mulig å skrive ut metalldeler. Dette nye “Ultimaker Metal Expansion Kit” lar brukeren bytte mellom plast- og metallutskrifter.

Utvidelsessettet er utviklet i samarbeid med BASF Forward AM og skal gjøre 3D-printing i metall mer tilgjengelig og betydelig billigere enn andre løsninger. Ifølge Ultimaker kan denne måten å printe metalldeler på være opptil 90 prosent billigere enn andre additive metoder eller CNC-fresing.

Med dette tillegget kan Ultimaker S5 skrive ut applikasjoner som ifølge produsenten tåler høy mekanisk belastning og termisk motstand. Noe som ikke engang høyytelses termoplast kan håndtere.

Deler som er printet med “Ultimaker Metal Expansion Kit”. Foto: Pressebilde

Filament i rustfritt stål
Det skal være enkelt å bytte mellom plast- og metallutskrifter, og printeren kan automatisk oppdage hvilket materiale som brukes ved hjelp av NFC-teknologi. Den nye funksjonen er beregnet for utskrift av metalldeler som verktøy, jigger, inventar, reservedeler, funksjonelle prototyper og hjelpekomponenter.

Settet leveres med filamenttråd i rustfritt stål (BASF Forward AM Ultrafuse 17-4 PH), støttemateriale (BASF Forward AM Ultrafuse Support Layer 300 g³), Ultimaker Print Core CC 0.4 og DD 0.4³, Ultimaker Cura-programvare med skjærefunksjoner og opplæringsmateriell via Ultimaker Academy.

Ekstern etterbehandling
Den printede delen kan sendes til etterbehandling gjennom en tjeneste som tilbys av BASF, og prosessen kan følges online. Innen ti virkedager sendes den ferdige delen tilbake til kunden.

“Ultimaker Metal Expansion Kit” kan forhåndsbestilles fra juli med levering i september.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Lysende forretningsidé

En mer fleksibel og bærekraftig produksjonsmetode førte til at Signify, tidligere Philips Lighting, introduserte 3D-printing i sin produksjon. Selskapet har vært en pioner innen belysningsindustrien for å ta i bruk additiv produksjon – men reisen dit har ikke vært enkel.

Publisert av: