3D Systems kjøper opp Dp polar

3D Systems “Figur 4” 3D-printer ble lansert i 2021. Kjøpet av Dp polar kommer til å sette fart på massetilvirkning med additiv produksjon. Foto: Arkiv/Pressebilde

Et av de største selskapene i bransjen, 3D Systems, kjøper den tyske produsenten Dp polar. Formålet med oppkjøpet er å få fart på produksjonen av store volumer med additive produksjonsmetoder.

Dp polar ble grunnlagt i 2014 og har siden utviklet additive produksjonssystemer beregnet for masseproduksjon av spesiallagde komponenter. Selskapet har blant annet utviklet en unik patentert prosess med en roterende byggeplattform, kalt High-Speed ​​​​Rotative AM Process (HSR).

På en standard 3D-printer beveger skrivehodet seg vanligvis sekvensielt fra punkt til punkt. HSR betyr i stedet at skrivehodet er stasjonært over den roterende plattformen og kan derfor skrive ut kontinuerlig med høy hastighet i ulike segmenter. Dp polars system gjør det også mulig å automatisere produksjon og lage ende-til-ende-løsninger med for- og etterbehandling samt sømløs kobling til ERP-systemer.

3D Systems håper å integrere disse løsningene med sin portefølje av polymere materialer og Oqtons produksjonsorienterte programvare. En kombinasjon som vil akselerere masseproduksjon med additiv produksjon i bransjer som luftfart, kjøretøy, forbrukerprodukter og helseprodukter.

Oppkjøpet forventes å bli gjennomført i løpet av fjerde kvartal 2022.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: