“Banebrytende” ny metode for FFF-printing

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 10 august 2022
Den nye prosessen for utskrift med FFF kan bli banebrytende for bransjen, mener forskerne. Foto: Pixabay

Forskere ved Rutgers University i New Jersey har utviklet en ny måte å skrive ut på ved hjelp av FFF-teknologien. Multiplexed Fused Filament Fabrication, eller MF3, kan være en «game changer» ifølge forskerne bak studien.

En utfordring med 3D-printing med FFF er at det er en motsetning mellom på den ene siden rask utskrift og på den andre siden høy oppløsning. Dersom det benyttes dyser med stor diameter betyr dette mer oversiktlige strukturer og å fjerne disse krever ofte ressurskrevende etterbehandling.

Mindre dyser skriver ut med høy oppløsning, men det er betydelig mer tidkrevende. Dette problemet ønsker forskerne bak MF3 å få bukt med med den nye metoden, ifølge en pressemelding fra universitetet.

Flere dyser
Totalt sett gjør MF3 det mulig å 3D-printe store og komplekse deler til en brøkdel av prisen for tradisjonell FFF-utskrift. Metoden innebærer at 3D-printeren er utstyrt med flere dyser som kan skrive ut en eller flere deler samtidig. Prosessen minner dermed mer om konvensjonell trykking, hvor maskinene ofte har flere dyser. Dette gjør det mulig å øke oppløsningen i utskriften og samtidig redusere tiden betraktelig.

Deler trykt med en MF3-prototype med dyser som måler 0,4 millimeter i diameter.

Optimaliserer utskrift
Nøkkelen er programvaren, en slicer, som optimerer skriverens armbevegelser og bestemmer når de ulike dysene skal slås på eller av. Det gjør det mulig å skrive ut flere ulike deler som ikke er sammenhengende og har ulike geometrier og størrelser – i en enkelt serie.

– Vi må gjøre flere tester for å forstå styrken og det geometriske potensialet til delene vi kan produsere, men så lenge disse elementene er der, tror vi dette kan være en «game changer» for industrien. MF3 kan endre måten 3D-utskrift med termoplast gjøres på, sier Jeremy Cleeman, PhD-student ved Rutgers School of Engineering og hovedforfatter av studien.

Forfatterne bak studien ser flere fordeler med metoden. Blant annet trenger ikke maskinvaren å bygges om og at flere dyser kan redusere nedetiden. Teamet har søkt om patent i USA for deres MF3-prosess.

Les mer

SSAB lanserer utslippsfritt stålpulver

SSAB lanserer verdens første stålpulver som produseres uten fossile utslipp av karbondioksid. Pulveret er laget av resirkulert stål og kombinerer egenskapene til SSABs meget solide stål med de lette strukturene som er mulig med 3D-printing.
SSAB-vang

Meltio tar sikte på industrien med nye M600

Meltio har utviklet en ny generasjon 3D-skrivere for metall, M600, som skal lokke den brede produksjonsindustrien til å omfavne additiv produksjon.
Screenshot

Kameleon inspirerte flerfarget 3D-print

Med inspirasjon fra kameleonens evne til å endre farge, har et team av amerikanske forskere utviklet et fargeskiftende blekk for flerfarget 3D-utskrift.
Chameleon-Colors-Coauthors

Stratasys tester 3D-printet utstyr på månen

Stratasys har annonsert at de vil levere 3D-printede materialer til et kommende måneoppdrag for å teste ytelsen deres på månens overflate.
moon

Siste nytt

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

3DVerkstan utvider porteføljen med Caracol

3DVerkstan har startet et samarbeid med Caracol angående deres system for storskala additiv produksjon med roboter.
Caracol-1024x669

Sandvik legger ned sitt senter for additiv produksjon

I november i fjor bestemte svenske Sandvik seg for å revidere strategien for forretningsområdet Additive Manufacturing. Det betyr at produksjonen av 3D-printede metalldeler i Sandviken avvikles.
sandvikadditivemanufacturingcentersandvikensweden