GE avslører detaljer om sitt nye metallsystem

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 21 oktober 2022
Den nye Binder Jet Line og Series 3 har blitt utviklet over fire år. Foto: Pressebilde

Etter fire år med utvikling og testing, presenterer GE Additive nå mer detaljert informasjon om den kommende Binder Jet Line-plattformen og Series 3-skriveren. Et system som skal kunne skrive ut både store og små deler i høy oppløsning og i rasende fart.

GE Additive skriver i en pressemelding at selskapet forventer å begynne å levere systemet til kunder i andre halvdel av 2023. At lanseringen har blitt forsinket skyldes at det er gjort et solid utviklingsarbeid der en utvalgt gruppe strategiske kunder har testet utstyret og gitt tilbakemeldinger. Dette for å sikre at systemet kan håndtere moderne serieproduksjon av metalldeler i store kvanta.

Tilsvarer støping
Ifølge GE er den nye Binder Jet Line Series 3 i stand til å skrive ut både store og små deler med høy repeterbarhet og pålitelighet. Videre lover produsenten at pulveret kan fjernes uten å ødelegge komplekse detaljer, deler kan sintres innenfor de ønskede toleransene og trykkes med høy overflateglatthet. Det er også mulig å produsere deler av høy kvalitet som tilsvarer støping, men mye raskere.

Når det gjelder kostnadsdelen trekker GE frem flere fordeler. Ubrukt pulver gjenbrukes og det er mulig å bruke billigere materialer enn med andre pulverbedteknologier. Målet er å tilby de laveste eierkostnadene for produksjonsutstyr for additivt metall. Series 3 skal kunne skrive ut opptil 100 ganger så raskt som andre additivsystemer og automasjonsløsninger skal drive høy produktivitet.

Ingen pulverkontakt
Systemet har en rekke sikkerhetsfunksjoner, for eksempel et lukket system som gjør at operatøren ikke trenger å ha kontakt med pulveret ved lasting eller under printing. Et overvåkingssystem holder øye med prosessen i sanntid og overvåker maskinens status.

Rester av pulver kan gjenbrukes.

 

Les mer

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Siste nytt

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch