Analyse spår lukrativ fremtid for metallprinting

Powder Bed Fusion-teknologier vil stå sterkt, ifølge Smartechs prognoser, men Metal Binder Jetting er også på vei oppover. Grafikk: Smartech

Innen 2031 forventes metallkomponenter verdt 75 milliarder dollar å produseres årlig med additiv produksjon. Det viser analyseselskapet Smartechs siste prognose.

Selskapet har faktiske tall for AM (Additive Manufacturing) produsert i metall fra 2021 og kombinerer disse med forventede kvanta i henholdsvis 2025 og 2030. Resultatene viser at pulversengteknologier (PBF) er mest utbredt i dag, men metoden ser også ut til å ha en positiv utviklingskurve i de kommende årene. I fjor ble det produsert omtrent 20 millioner deler årlig med PBF, i 2025 forventes dette tallet å ha steget til nesten 50 millioner og i 2031 til nesten 120 millioner deler.

De andre teknologiene vil også øke og konkurrere med konvensjonelle produksjonsmetoder, hvis man skal tro Smartech. Fremfor alt Metal Binder Jetting (MBJ), men også Bound Metal Extrusion (BME) og Directed Energy Deposition (DED), men på mye mer beskjedne nivåer.

Ifølge analyseselskapets prognose er det først og fremst sluttbruksprodukter som forventes å stå for den store volumøkningen, noe som bekrefter trenden fra tidligere år med økt industrialisering innen bransjen. Luftfarts- og medisinsk sektor er fortsatt de mest attraktive områdene for å finne fordeler ved bruk av AM sammenlignet med tradisjonell produksjon.

Markedet for additiv produksjon i metall forventes å øke kraftig, ifølge Smartech. Foto: Arkiv

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *