Automatisk 3D-rendring av små modeller ved hjelp av kunstig intelligens

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 20 desember 2022
Modell printet på kommandoen: søt hund med julenissekostyme. Bilde: Luma AI

Luma AI (AI = artificial intelligense – kunstig intelligens) har i desember sluppet en lukket beta-test av en ny tjeneste, «Imagine 3D», som automatisk kan generere 3D-modeller fra en brukerspesifisert tekstmelding.

Dette fungerer slik at man skriver inn en setning som beskriver hva man vil ha lagd. Et eksempel kan være: «Elefant med to støttenner som med hevet snabel står på en trestamme». Etter kort tid kommer systemet tilbake med en fullfarge, 3D-modell av akkurat det.

Alle disse 3D-modellene er lagd fra tekstmeldinger. Bilde: Luma AI

De få heldige Luma AI beta-testerne som har tilgang, genererer nå dusinvis av 3D-modeller som samler seg i «fangst»-delen av Luma AIs nettsted. De er rett og slett tilfeldige gjenstander. Denne er generert fra «En skrikende kråke». Og kun det: «en skrikende kråke» og ingen andre beskrivelser ble gitt.

Nøyaktig kråke-3D-modell generert fullstendig fra teksten «en skrikende kråke». Bilde: Luma AI

Merk at dette er en faktisk 3D-modell. Du kan snurre den rundt og se kråka i alle retninger og dimensjoner, akkurat som om noen hadde modellert den i et CAD-program. Så kan man laste ned filen (den kan eksporteres som enten GLTF eller OBJ format) og bruke den til å printe modellen selv, for de som eier en 3D-printer, da.

Supermann – teksten var bare «superman». Bilde: Luma AI

Du finner flere eksempler på Luma AI sitt nettsted.

Les mer

Høyoppløste detaljer med SAF-oppdatering

Print deler med SAF-teknologi som er mer presise og i enda høyere oppløsning. Det er mulig med oppgraderingen som er utgitt av Stratasys.
Protech-H350-1024x683-1

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Nytt samarbeidsverktøy for additiv produksjon

Det er lansert en ny programvare for samarbeid og kommunikasjon mellom flere, i tillegg til tekst, video og fildeling har den også støtte for 3D-visning: CADChat.
visual-01-facilitate_meetings

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team