Automatisk 3D-rendring av små modeller ved hjelp av kunstig intelligens

Modell printet på kommandoen: søt hund med julenissekostyme. Bilde: Luma AI

Luma AI (AI = artificial intelligense – kunstig intelligens) har i desember sluppet en lukket beta-test av en ny tjeneste, “Imagine 3D”, som automatisk kan generere 3D-modeller fra en brukerspesifisert tekstmelding.

Dette fungerer slik at man skriver inn en setning som beskriver hva man vil ha lagd. Et eksempel kan være: “Elefant med to støttenner som med hevet snabel står på en trestamme”. Etter kort tid kommer systemet tilbake med en fullfarge, 3D-modell av akkurat det.

Alle disse 3D-modellene er lagd fra tekstmeldinger. Bilde: Luma AI

De få heldige Luma AI beta-testerne som har tilgang, genererer nå dusinvis av 3D-modeller som samler seg i “fangst”-delen av Luma AIs nettsted. De er rett og slett tilfeldige gjenstander. Denne er generert fra “En skrikende kråke”. Og kun det: “en skrikende kråke” og ingen andre beskrivelser ble gitt.

Nøyaktig kråke-3D-modell generert fullstendig fra teksten “en skrikende kråke”. Bilde: Luma AI

Merk at dette er en faktisk 3D-modell. Du kan snurre den rundt og se kråka i alle retninger og dimensjoner, akkurat som om noen hadde modellert den i et CAD-program. Så kan man laste ned filen (den kan eksporteres som enten GLTF eller OBJ format) og bruke den til å printe modellen selv, for de som eier en 3D-printer, da.

Supermann – teksten var bare “superman”. Bilde: Luma AI

Du finner flere eksempler på Luma AI sitt nettsted.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *