Bærekraft stadig viktigere ifølge rapport

Det er noen forskjeller når det gjelder bruken av teknologien hvis man sammenligner alle brukere med såkalte “power users”, som allerede har brukt AM-teknologien i noen år. Grafikk: Sculpteo

Sculpteo slipper sin globale trendrapport “The State of 3D Printing” for åttende år. Årets rapport fokuserer på bærekraftsspørsmål innen AM-bransjen.

Det franske servicebyrået Sculpteo, som er en del av BASF-gruppen, samler hvert år inn data om bransjen som analyseres for å synliggjøre viktige trender. Dette for å gi selskapene grunnlag for fremtidige forretningsstrategier og investeringer.

Etterspørselen etter bærekraftige materialer

Årets rapport fokuserer litt ekstra på bærekraftspørsmål. Resultatene viser blant annet at 41 prosent av de spurte mener at additiv produksjon hjelper dem å nå sine bærekraftsmål. Men svarene belyser også områder som trenger forbedring.

Nesten seks av ti ønsker å se mer bærekraftige materialer og omtrent like mange ber om løsninger for å resirkulere 3D-printede deler. Det er også ønsker om å kunne gjenbruke en større andel av materialet i pulverbaserte teknologier.

Hele 84 prosent er optimistiske med tanke på fremtiden når det gjelder additiv produksjon, hvorav 58 prosent svarer at de er svært optimistiske. 61 prosent ser en stor fordel med å bruke teknologien, ikke minst for å kunne produsere på etterspørsel og slippe å bekymre seg for at produkter ikke blir solgt.

Stadig større masseproduksjon

Ifølge rapporten er produksjon av sluttprodukter ved hjelp av 3D-printing i ferd med å bli mer eller mindre “mainstream”. Av såkalte “power users”, som er et segment av mer erfarne brukere av AM, bruker 40 prosent teknologien til produksjon av mindre serier og 18 prosent til masseproduksjon.

Av alle brukere svarer en fjerdedel at de bruker teknologien for å få fart på produktutviklingen og én av tre svarer at budsjettspørsmålet er hovedårsaken til at 3D-printing ikke lenger brukes.

Rapporten kan lastes ned gratis via denne lenken.

 

Flertallet, 67 prosent, gjorde investeringer på under 10.000 euro i fjor. Grafikk: Sculpteo

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *