Prototal kjøper opp svensk servicebyrå

Claes Sjödahl og Samuel Löfstrand startet Addema i 2014, som siden har vokst med gjennomsnittlig 30 prosent per år. Foto: Arkiv

Siden 2014 har det svenske servicebyrået Addema med hell betjent sine kunder med blant annet SLS- og SLA-detaljer i ulike materialer. Nå fortsetter den reisen i Prototal-gruppen.

Etter oppkjøpet blir Addema det ellevte selskapet i Prototal Industries, som nå er lokalisert i seks forskjellige land: Norge, Sverige, Danmark, Storbritannia, Østerrike og Italia. De to gründerne Samuel Löfstrand og Claes Sjödahl fra Addema vil fortsette å jobbe innenfor konsernet i lignende roller som de har i dag, men detaljene for hvordan selskapet skal innlemmes i Prototal er ikke klare i skrivende stund.

Jan Löfving, administrerende direktør i Prototal Industries. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Oppkjøp en del av vekststrategien

Prototals administrerende direktør Jan Löfving har ved flere anledninger understreket at selskapet har til hensikt å vokse, ikke minst innen additiv produksjon. Målet er å doble omsetningen mellom 2021 og 2024, og dette skal blant annet gjøres gjennom oppkjøp.

– Prototal fortsetter å vokse og vi er ekstremt stolte og glade for at Addema ønsker å bli med på reisen vår. Oppkjøpet styrker vår tidligere samlede kapasitet og vil derfor være en naturlig del av vår virksomhet. Både gründerne Claes og Samuel har lang erfaring innen additiv produksjon og Addema vil passe perfekt inn i Prototal-gruppen, sier Jan Löfving i en pressemelding.

“Øke kapasitet og kompetanse”

Siden oppstarten har Addema vokst med gjennomsnittlig 30 prosent per år.

– Det føles fantastisk å nå være en del av Prototal-gruppen. Med Prototal som eier vil vi kunne gi våre kunder en betydelig bredere produkt- og teknologiplattform. Det skaper store forutsetninger for utvikling og det vil også øke både vår kapasitet og kompetanse, sier Claes Sjödahl.

Prototal Industries har hovedkontor i Jönköping. Konsernet har en omsetning på ca. SEK 800 millioner og har 380 ansatte.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *