Skalérbar etterbehandling en akilleshæl

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 20 desember 2022
For å vokse ser bedriftene behov for forbedret etterbehandling, ifølge årets rapport fra Post-Process. Foto: Arkiv

Etterbehandlingsprosessene som er tilgjengelige for additiv produksjon i dag er ikke tilstrekkelige til å møte morgendagens behov. Det viser tall fra en fersk rapport om temaet.

Det er fjerde året det amerikanske selskapet Post-Process gjennomfører undersøkelsen om det litt glemte, men kritiske tredje trinnet i produksjonsprosessen: etterbehandlingen. Ifølge selskapet er målet med rapporten å sette en vei for additiv industri ved å peke på utfordringer så vel som muligheter innen etterbehandling. Dette for å kunne legge de riktige forretningsstrategiene.

Trenger fremtidssikring

Rapporten viser at kun én av tre svarer at metodene de bruker i dag er tilstrekkelig for både nåværende og fremtidige behov. Nesten halvparten, 44 prosent, mener metodene er tilfredsstillende i dagens situasjon, men ikke for fremtiden, da de ønsker å skalere opp produksjonen.

Det er noen forskjeller mellom de ulike 3D-printteknologiene. De som bruker harpiksbaserte prosesser, som DLP og SLA, ser de største utfordringene for fremtiden. Harpiks er viden kjent for å være et vanskelig materiale å jobbe med, og etterbehandlingen kan være et hinder for å utvide produksjonen, ifølge rapporten.

Brukere av pulversengbaserte teknologier ser de største utfordringene med etterbehandling i dag, men også at det kan bli problemer i fremtiden. De ser også størst investeringsbehov fremover.

Tid en avgjørende faktor

På hvilken måte er etterbehandling et hinder i produksjonen i dag? Over halvparten svarer at tidsforbruket er den største hodepinen, men også nøyaktigheten på de ferdige detaljene og at det brukes overkvalifisert arbeidskraft til enkle oppgaver.

De fleste respondentene i undersøkelsen bruker ulike ekstruderingsteknologier som FDM, FFF og MEM (54 prosent), vannfotopolymerisering som SLA, DLP og DLS (48 prosent) og pulverseng som SLS og EMB (37 prosent).

Deltakerne svarer at de mest brukte etterbehandlingstrinnene er å fjerne støttestrukturer, harpiks eller pulver og å forbedre overflaten på detaljen, men også herding og farging er ofte tilstede.

«Annual Additive Post-Processing Survey: Trends Report 2022» i sin helhet kan lastes ned her gratis.

Les mer

Kameleon inspirerte flerfarget 3D-print

Med inspirasjon fra kameleonens evne til å endre farge, har et team av amerikanske forskere utviklet et fargeskiftende blekk for flerfarget 3D-utskrift.
Chameleon-Colors-Coauthors

Stratasys tester 3D-printet utstyr på månen

Stratasys har annonsert at de vil levere 3D-printede materialer til et kommende måneoppdrag for å teste ytelsen deres på månens overflate.
moon

Ny og lettere legering til bruk i romfarten

Forskere fra RMIT University har 3D-printet en titanstruktur som er 50 % sterkere enn den sterkeste legeringen med lignende tetthet som har blitt utviklet for romfartsapplikasjoner.
Jordan-Noronha-holding-a-sample-of-the-new-titanium-lattice-structure-3D-printed-in-cube-form.-Photo-via-RMIT-1024x772-1

Miljøvennlig bygging med nanocellulose

Svenske forskere har for første gang vist hvordan et lettvektsmateriale laget av nanocellulose og alger kan 3D-printes og brukes som et bærekraftig byggemateriale.
Chalmers-1

Siste nytt

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

3DVerkstan utvider porteføljen med Caracol

3DVerkstan har startet et samarbeid med Caracol angående deres system for storskala additiv produksjon med roboter.
Caracol-1024x669

Sandvik legger ned sitt senter for additiv produksjon

I november i fjor bestemte svenske Sandvik seg for å revidere strategien for forretningsområdet Additive Manufacturing. Det betyr at produksjonen av 3D-printede metalldeler i Sandviken avvikles.
sandvikadditivemanufacturingcentersandvikensweden