Materialer på oppgang

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 17 januar 2023
Illustrasjon: Pixabay

Markedsundersøkelse: Markedet for materialer for 3D-printing vil være verdt USD 14 274,2 millioner amerikanske dollar innen 2030, ifølge en rapport fra Market Research Future (MRFR)

I følge en omfattende forskningsrapport fra Market Research Future (MRFR), «3D Printing Materials Market Information by Form, Materials, And Region – Forecast till 2030», anslås markedet å vokse med 20,45 prosent CAGR (Sammensatt årlig vekstrate) og oppnå en omsetning på 14 274,2 millioner amerikanske dollar i 2030.

Med sterke produkter og tjenester øker 3D-materialprodusenter sin markedsandel i en rekke bransjer. De konsentrerer seg om å skape innovative fabrikasjonsteknikker for intrikate metall-plastkomposittstrukturer. Fremtidige 3D-printmaterialer forventes å bli påvirket av en økning i produksjonen av neste generasjons elektronikk.

De eksisterende trendene og potensiell fremtidig vekst i markedet for 3D-utskriftsmaterialer diskuteres også. Bruken av metaller, keramikk og polymerer (plast) i 3D-printing er utbredt. Hoveddriverne for økende etterspørsel etter 3D-printteknologi er redusert vekt, økt styrke, redusert beholdning og massetilpasning. Disse egenskapene vil fortsette å drive etterspørselen.

Fordeler

På grunn av deres økende bruk i romfarts- og bilindustrien, er materialer for 3D-printing etterspurt. Utvidelsen av bilsektoren i Nord-Amerikas og Europas voksende økonomier vil trolig fremme utvidelsen av det verdensomspennende markedet. I tillegg forventes gunstige statlige initiativer å drive markedet i prognoseperioden. I tillegg vil det verdensomspennende markedet for 3D-printmaterialer ha stor nytte av innovasjon og utvidelse innen 3D-printteknologi og -materialer.

Markedet for 3D-printmaterialer vokser på grunn av økt bruk av teknologi i helsesektoren. Å lage vev, proteser og implantater er mulig ved å bruke 3D-printing. På grunn av deres store hastighet og presisjon, blir 3D-printere mer og mer populære. Økt investering i 3D-printteknologi forventes å gi leverandører i sektoren lukrative vekstutsikter.

Redusert avfall, mer kompliserte design, kostnadseffektivitet og forbedret modifikasjon er bare noen få fordeler med 3D-printing. Dette har inspirert bedrifter fra ulike bransjer til å bruke teknologien til delproduksjon. Fordi inkompatibilitet kan føre til at en pasient reagerer på et fremmedlegeme, er produsenter i markedet konsentrert om å lage trygge og kompatible materialer. Betennelse, forsinkelse i sårheling og noen få andre immunologiske reaksjoner kan komme fra dette. Tannpleie er et felt der banebrytende teknologi brukes. Som et resultat forventes økningen i etterspørselen etter tannimplantater å drive markedets vekst for 3D-printmaterialer.

Ulemper

Materialer brukes til 3D-printing i ukonvensjonelle former, som pulver, filamenter og væsker. Materialkostnadene økes med behandlingen som er nødvendig for å konvertere vanlige materialer til de som brukes til 3D-utskrift. Materialene som brukes i industrielle 3D-printere for bilindustrien er svært dyre sammenlignet med konvensjonell produksjon. I tillegg er 3D-printere vanskelige å bruke og administrere fordi de trenger spesifikt verktøy og utstyr og høyspente strømkilder. En av hovedutfordringene som begrenser markedets vekst er kostnadene for 3D-printkompatible materialer, som kan være opptil 10-15 ganger dyrere enn materialer som brukes i konvensjonelle produksjonsteknikker.

Regional innsikt

Asia og Stillehavsregionen anslås å være det raskest voksende markedet for 3D-printmaterialer globalt på grunn av sin betydelige materialindustri til nettopp 3D-printing. I tillegg er det spådd at etterspørselen etter 3D-printmaterialer vil øke i løpet av prognoseperioden på grunn av økte offentlige utgifter til forbedring av infrastruktur i utviklingsland som Kina og India. Europa har fulgt nøye med på Asia-Stillehavsmarkedet på grunn av det betydelige behovet for 3D-printmaterialer i bil- og forsvarssektoren. Den økende etterspørselen etter produktet på tvers av en rekke bruksområder, inkludert bil- og forsvarsindustrien, driver det nordamerikanske markedet.

Rapporten kan bestilles herfra.

Les mer

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

3DVerkstan utvider porteføljen med Caracol

3DVerkstan har startet et samarbeid med Caracol angående deres system for storskala additiv produksjon med roboter.
Caracol-1024x669

Sandvik legger ned sitt senter for additiv produksjon

I november i fjor bestemte svenske Sandvik seg for å revidere strategien for forretningsområdet Additive Manufacturing. Det betyr at produksjonen av 3D-printede metalldeler i Sandviken avvikles.
sandvikadditivemanufacturingcentersandvikensweden

Siste nytt

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

3DVerkstan utvider porteføljen med Caracol

3DVerkstan har startet et samarbeid med Caracol angående deres system for storskala additiv produksjon med roboter.
Caracol-1024x669

Sandvik legger ned sitt senter for additiv produksjon

I november i fjor bestemte svenske Sandvik seg for å revidere strategien for forretningsområdet Additive Manufacturing. Det betyr at produksjonen av 3D-printede metalldeler i Sandviken avvikles.
sandvikadditivemanufacturingcentersandvikensweden