Ny analyse spår at 3D-printbransjen vil være verdt 25 milliarder dollar innen 2025

Illustrasjon: SmarTech Analysis

I følge de siste markedsmålingene anslår SmarTech Analysis at 3D-printindustrien vokste i et raskt tempo på rundt 23 % i 2022, og nådde 13,5 milliarder dollar. De regner med at tallet vil øke til 25 milliarder dollar innen 2025.

Tallet på 13,5 milliarder dollar i 2022 inkluderer spesifikt maskinvare, materialer, programvare og tjenester for additiv produksjon (AM). Metallsegmentet ekspanderte med 25 prosent og nådde 4,9 milliarder dollar, mens polymerer vokste 20 prosent og oppnådde 7,3 milliarder dollar. Programvare ble sett på som det raskest voksende segmentet, og nådde 1,2 milliarder dollar i 2022. I mellomtiden utgjorde AM-tjenestesektoren 6 milliarder dollar.

Informasjonen er inkludert i SmarTechs kvartalsdatatjenester, tilgjengelig som engangs- eller abonnementskjøp. Markedsundersøkelsesfirmaets “Core Metals” og “Core Polymers” dataprodukter inkluderer nesten et tiår med historiske kvartalsdata og gir 10-års prognoser. Dette siste datasettet inkluderer ikke bare de årlige dataene, men også informasjon relatert til Q4 2022, som hadde den laveste år-over-år-veksten i noe kvartal av 2022, men oppnådde over 16 prosent total ekspansjon sammenlignet med samme periode i 2021.

– Additiv er ikke helt immun mot de globale økonomiske og geopolitiske problemene, men hvis det er noe vi har lært i løpet av de siste tre årene, er det at ustabilitet generelt er en drivkraft for å ta i bruk fleksible og avanserte produksjonsinnovasjoner, kommenterte Scott Dunham, SmarTech Analysis EVP Research. – Det er blandede utsikter over ulike sektorer av additivmarkedet for 2023, men som vanlig, sett under ett, er forventningen at veksten absolutt fortsatt vil være der. Det er mange ting å glede seg over i additiv industri de neste tre årene, avslutter analytikeren.

SmarTech fremhevet noen spesifikke trender som fant sted i markedet i 2022, inkludert “supper-applikasjoner”, der 3D-utskrift ble brukt til å produsere store til veldig store metalldeler av høy verdi som ikke kunne lages på annen måte. Dette vil naturligvis inkludere sektorer som den nye romfartsindustrien, hvor 3D-skrivere av metall i storformat brukes til å produsere forbrenningskamre og andre elementer der kostnaden per del er sekundær til faktorer som ytelse og logistikk.

Selskapet indikerte også at, i motsetning til tidligere, driver ikke medisinske applikasjoner industrien fremover like betydelig som forsvar og romfart. Medisinske implantater representerer nå et modent produktområde. Denne typen modne applikasjoner, ifølge SmarTech, “gir ryggraden for fortsatt FoU og blir spesielt viktige i perioder der investeringer i AM-utvikling er mindre ønskelig av finansmarkedene på grunn av utfordrende økonomiske forhold.”

Det er interessant å merke seg hvor betydelig veksten i industrien var i 2022, til tross for den større frykten for en økonomisk resesjon og den vaklende ytelsen til økonomien for øvrig. SmarTechs anslag på nesten 100 prosent vekst de neste to årene er faktisk ikke overraskende.

Kilde: 3Dprint.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: