Nytt glass som kan 3D-printes

Bilde: Dreamstime

I Kina har en forskningsgruppe ledet av professor Yan Xuehai ved Institute of Process Engineering (IPE) ved det kinesiske vitenskapsakademiet utviklet et nytt, slitesterkt glass som er av stor interesse for emballasjeindustrien.

Glasset er laget av aminosyrer og peptider fra naturlige materialer og det sies å kunne tåle høye temperaturer, noe som er et must for å takle produksjonsprosessen. Forskerne har klart å endre aminosyrene og peptidene slik at de blir mer stabile og deretter produsert glass ved hjelp av en spesiell metode, en metode som gjør det enkelt å bryte ned og gjenbruke materialet.

Materialet skal være enkelt å bearbeide og ha fine optiske egenskaper, og det kan også brukes til 3D-printing. Det sies også å være biologisk nedbrytbart “bioresirkulerbart”.

Det er ikke klart hvordan det går med et problem som er litt plagsomt for glass, nemlig vekten.

Tekst: Bo Wallteg

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: