
Nå kan du få kjøpt 3D-printet kjøtt på restaurant i Sverige.
Restaurantkjeden Pinchos begynner å servere 3D-printet kjøtt i sine svenske restauranter. Det dreier seg om to retter med plantebasert kjøtt utviklet av det israelske foodtech-selskapet Redefine Meat.
Pinchos er en restaurantkjede som serverer småretter fra alle verdens kjøkken. Nå utvides menyen med to retter som inneholder 3D-printet kjøtt, kalt New Meat. Det handler om «New Meat Ch**sy Burger», en hamburger med en røykfylt dressing og knust chili ch**se, og en «New Meat Steak Sandwich» som er en grillet versjon av flankesteak på toast med dijonnaise, chimchurri og sitron karamellisert løk.

Først i Sverige
«Kjøttet» består av soya, hvete, vegetabilske oljer, krydder og tørkede grønnsaker. Gjennom 3D-printeren kan kjøttet få en struktur som ligner på et animalsk produkt. Ifølge Pinchos vil de være den første store aktøren på nasjonalt nivå som investerer i 3D-printet kjøtt.
– Det føles flott å kunne tilby gjestene våre et bærekraftig alternativ som vi vet de kommer til å elske. Smaken og teksturen på det 3D-printede kjøttet etterligner tradisjonelt kjøtt i aller høyeste grad, og jeg tror mange kjøttelskere vil finne det vanskelig å kjenne forskjellen når de smaker, sier Per Larsson, matutviklingssjef i Pinchos i en pressemelding .
Premiere i hovedstaden
De to nye rettene ble lansert 21. april på fem av Pinchos restauranter i Stockholm. Tanken er å gradvis rulle ut konseptet i alle restauranter, men siden tilgjengeligheten av råvarer foreløpig er begrenset, vil det skje i etapper. I slutten av mai er planen å kunne tilby rettene i Gøteborg og i september vil de stå på menyen i andre byer.