3D-printet kjøtt på restauranten

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 25 april 2023
Per Larsson, ansvarlig for matutvikling i Pinchos, med en rett bestående av 3D-printet kjøtt. Foto: Pressebilde

Nå kan du få kjøpt 3D-printet kjøtt på restaurant i Sverige.

Restaurantkjeden Pinchos begynner å servere 3D-printet kjøtt i sine svenske restauranter. Det dreier seg om to retter med plantebasert kjøtt utviklet av det israelske foodtech-selskapet Redefine Meat.

Pinchos er en restaurantkjede som serverer småretter fra alle verdens kjøkken. Nå utvides menyen med to retter som inneholder 3D-printet kjøtt, kalt New Meat. Det handler om «New Meat Ch**sy Burger», en hamburger med en røykfylt dressing og knust chili ch**se, og en «New Meat Steak Sandwich» som er en grillet versjon av flankesteak på toast med dijonnaise, chimchurri og sitron karamellisert løk.

En burger laget på New Meat. Foto: Pressebilde
Først i Sverige

«Kjøttet» består av soya, hvete, vegetabilske oljer, krydder og tørkede grønnsaker. Gjennom 3D-printeren kan kjøttet få en struktur som ligner på et animalsk produkt. Ifølge Pinchos vil de være den første store aktøren på nasjonalt nivå som investerer i 3D-printet kjøtt.

– Det føles flott å kunne tilby gjestene våre et bærekraftig alternativ som vi vet de kommer til å elske. Smaken og teksturen på det 3D-printede kjøttet etterligner tradisjonelt kjøtt i aller høyeste grad, og jeg tror mange kjøttelskere vil finne det vanskelig å kjenne forskjellen når de smaker, sier Per Larsson, matutviklingssjef i Pinchos i en pressemelding .

Premiere i hovedstaden

De to nye rettene ble lansert 21. april på fem av Pinchos restauranter i Stockholm. Tanken er å gradvis rulle ut konseptet i alle restauranter, men siden tilgjengeligheten av råvarer foreløpig er begrenset, vil det skje i etapper. I slutten av mai er planen å kunne tilby rettene i Gøteborg og i september vil de stå på menyen i andre byer.

Les mer

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Stratasys spør kundene om råd

Stratasys tar i bruk hjelp av noen store kunder i bransjen for å videreutvikles. Foto: Arkiv/Anja Degerholm
Stratasys-Formnext-2023-1024x683

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team