Protolabs tilbyr tre alternativer for overflatefinish

Foto: Protolabs

Takket være ny og forbedret etterbehandling, kan Protolabs nå tilby flere kvalitetsalternativer innen 3D-printing med MJF og SLS. 

Det er mange muligheter når det gjelder overflateteksturer, for eksempel forskjellige materialer og metoder for overflatefinish i etterbehandlingen. Kunder av Protolabs får nå enda bedre fleksibilitet når det gjelder overflatefinish når de produserer prototyper og komponenter med Multi Jet Fusion (MJF) og Selective Laser Sintering (SLS).

– Glattheten til 3D-printede deler er av stor betydning for funksjonaliteten, sier Daniel Cohn, ansvarlig for 3D-printing innen EMEA hos Protolabs.

– Men ikke alle prosjekter krever like smidighet og kravene er ofte forskjellige mellom ulike bransjer. Med de nye fleksible alternativene for overflate-finish vi nå tilbyr, kan kundene velge en standard finish for å møte deres krav eller velge høyere finish-nivåer når det er nødvendig.

De nye kategoriene Protolabs opererer med for hvor jevn overflaten skal være, er Pure, Smooth og Vapor Smooth.

Kategoriene har alle ulike egenskaper og fordeler som optimerer en komponents funksjonalitet, integritet og designaspekt, noe som ifølge Protolabs gjør det enkelt å finne en passende finish for ethvert prosjekt. De nye kategoriene skiller seg fremfor alt når det gjelder glatthet på overflaten og valgmuligheter når det gjelder farge og materiale.

Kvalitetskategorien Pure er den groveste og har en ruhet på henholdsvis ca. 20-30 µm og Rz = 120-160 µm, som er relativt høy grad av ruhet.

Deler behandlet på Smooth-kvalitetsnivået har en jevnere overflate, med en verdi på henholdsvis ca. 10-25 µm og Rz = 60-140 µm, og kan brukes til flere materialer. Denne typen etterbehandling er egnet for masseproduksjon av deler og prototyper, skriver Protolabs i en pressemelding. Den glatte finishen er finishen som Protolabs for tiden tilbyr som standard for de fleste materialer.

Deler med finish i kvalitetskategorien Vapor Smooth har verdier på henholdsvis Ra = 5-15 µm og Rz = 25- 65 µm (enda lavere for enkelte materialer, så sjekk databladene). Disse delene er betydelig jevnere enn andre kvalitetsstandarder og nærmer seg overflaten til sprøytestøpte deler. Kvalitetskategorien Vapor Smooth gir vann- og lufttette komponenter som er enkle å rengjøre og som oppfyller høye estetiske krav takket være deres ekstremt glatte og tette overflate. Dette nivået er populært hovedsakelig innen bilindustrien, medisinsk teknologi og boligteknologi.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Prototal Industries styrker sin markedsposisjon i UK med strategisk oppkjøp

Prototal Industries, leverandør av additiv produksjon, sprøytestøping, vakuumstøping og aluminiumsverktøy, har kunngjort kjøpet av CA Models Limited, en additiv produksjonsspesialist med base i Stirling, Skottland. Oppkjøpet styrker Prototal Industries’ markedsposisjon i Storbritannia, og legger til  additiv produksjon av metall til konsernets tilbud.

Publisert av: