3DVerkstan i konkurs – håper å finne en kjøper

Patrik Rosén tok over som administrerende direktør for 3DVerkstan i januar 2023. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Fredag ​​21. april meldte 3DVerkstan Nordic at selskapet hadde begjært seg konkurs. Dette etter likviditetsproblemer. Planen er å prøve å finne en kjøper som ønsker å overta selskapet.

Til tross for denne kunngjøringen håper 3DVerkstan på en fortsettelse og håpet er å finne en kjøper gjennom konkursbostyrer Carl Johan Friis i ukene som kommer. Ønsket er å selge hele selskapet og at den nye eieren tar det til neste vekstfase, en 3DVerkstan 2.0.

– Det er et veldrevet selskap med et interessant forretningskonsept, dyktige medarbeidere og produkter som passer for tiden. Det er gamle engasjementer som er bakgrunnen for konkursen, som gamle covid-lån og endrede distribusjonsavtaler, sier Carl Johan Friis.

 

De siste årene har 3DVerkstan solgt produkter fra blant annet Markforged, Formlabs, Ultimaker og Shining3D. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Tiltak

Det siste året har 3DVerkstan endret forretningsmodell, fra distribusjon til direktesalg, etablert et datterselskap i Danmark og ansatt nye medarbeidere. Så sent som i januar tok Patrik Rosén over som administrerende direktør etter Daniel Ljungstig, som var med på å starte selskapet for ti år siden.

Det er iverksatt tiltak for å redusere kostnader og øke salget. Ifølge 3DVerkstan har dette arbeidet vært vellykket og resultert i et positivt arbeidsmiljø og et optimistisk syn på selskapets fremtid.

“Stor interesse”

Etter noen uventede forretningsmessige tilbakeslag, bestemte 3DVerkstan seg for å begjære seg konkurs fordi de ventende sommermånedene hadde blitt for utfordrende økonomisk.

– Vi trakk i nødbremsen til rett tid og jeg tror vi er i god posisjon til å finne en kjøper. Det ser ut til å være stor interesse og vi har vært i forhandlinger de siste dagene. Alle jobber videre med mål om å finne en løsning, sier Patrik Rosén.

I nær fremtid vil driften fortsette, det vil si at selskapet kan selge varer og tjenester inntil en eventuell overdragelse kan finne sted. Neste steg er å utarbeide et anbudsdokument og etter det kan det bli aktuelt å auksjonere hele eller deler av selskapet.

– Siden det er flere interesserte har jeg gode forhåpninger om at det kan bli virksomhetsoverdragelse innen et par uker, sier Carl Johan Friis.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Prototal Industries styrker sin markedsposisjon i UK med strategisk oppkjøp

Prototal Industries, leverandør av additiv produksjon, sprøytestøping, vakuumstøping og aluminiumsverktøy, har kunngjort kjøpet av CA Models Limited, en additiv produksjonsspesialist med base i Stirling, Skottland. Oppkjøpet styrker Prototal Industries’ markedsposisjon i Storbritannia, og legger til  additiv produksjon av metall til konsernets tilbud.

Publisert av: