Et oppdrag med kongelig glans

Kong Carl XVI Gustaf og dronning Silvia besøker Uppsala i forbindelse med feiringen av kongens 50 år som statsoverhode. Helt til høyre: Ulrik Beste, teknisk sjef, VBN Components, ved siden av Isabelle Bodén, kunderelasjoner, VBN Components. Foto: Pressebilde

Uppsala-selskapet VBN Components fikk nylig et litt annerledes oppdrag. Å lage en minneplakett og en spade for å markere Kongens 50 år på tronen.

Spaden som ble brukt til plantingen.

VBN Components utvikler legeringer under merkevaren Vibenite, som er ekstremt slitasje- og varmebestandige materialer for additiv produksjon. “Verdens hardeste stål” ble tidligere kun brukt til industriell anvendelse, men nå også i kongelig sammenheng.

I år feirer kong Carl XVI Gustaf 50 år på tronen, og i anledning dette har han sammen med dronningen besøkt alle Sveriges 21 län (fylker). I forbindelse med besøket i Uppsala 27. april ble det plantet en svensk asal på Uppsala slott til minne om dagen. For denne anledningen hadde VBN 3D-printet en minneplakett og en spade, som ble brukt under plantingen.

– Det betyr mye for VBN å være en representant for industriell innovasjonskraft i Uppsala län. Vi vet også at Hans Majestet har en stor interesse for svensk industri, noe som gjør det spesielt morsomt å bidra til jubileumsarrangementet, sier Magnus Bergman, administrerende direktør i VBN Components i en pressemelding.

Minneplaketten produsert av VBN Components. Foto: Pressebilde

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Prototal Industries styrker sin markedsposisjon i UK med strategisk oppkjøp

Prototal Industries, leverandør av additiv produksjon, sprøytestøping, vakuumstøping og aluminiumsverktøy, har kunngjort kjøpet av CA Models Limited, en additiv produksjonsspesialist med base i Stirling, Skottland. Oppkjøpet styrker Prototal Industries’ markedsposisjon i Storbritannia, og legger til  additiv produksjon av metall til konsernets tilbud.

Publisert av: