Stratasys og Desktop Metal slår seg sammen

Stratasys’ Yoav Zeif blir administrerende direktør i det nye selskapet og Ric Fulop fra Desktop Metal blir styreleder. Foto: Arkiv/Pressebilde

Nano Dimensions fikk avslag på sine bud denne våren. Nå kunngjør Stratasys i stedet en fusjon med Desktop Metal. Sammen utgjør de en gigant i AM-bransjen som forventes å generere 1,1 milliarder dollar i inntekter innen 2025.

Fusjonen presenteres på den felles nettsiden nextgenerationam.com og beskrives som det første industrielle AM-selskapet som dekker hele livssyklusen til additiv produksjon i både polymerer og metaller, fra design til masseproduksjon.

– I dag er en viktig dag i Stratasys sin utvikling. “Sammenslåingen med Desktop Metal vil akselerere vår vekst ved å forene to ledende selskaper for å skape en global leverandør av industrielle additive produksjonsløsninger,” skriver Stratasys CEO Yoav Zeif i en pressemelding som kunngjorde nyheten.

“Et landemerke”

Desktop Metals administrerende direktør Ric Fulop kommenterer avtalen som følger:

– Vi tror at dette er et landemerke for den additive produksjonsindustrien. Sammenslåingen av disse to store selskapene markerer et vendepunkt i å drive neste fase av additiv produksjon for masseproduksjon. Vi er glade for å komplettere vår portefølje av produksjonsløsninger for metall, sand, keramikk og dental 3D-utskrift med Stratasys’ polymertilbud.

I en pressemelding trekkes det frem flere fordeler ved sammenslåingen. Fremfor alt betyr det større muligheter for vekst og sterkere økonomiske muskler, men også synergieffekter når salg og administrasjon kan kombineres.

Stratasys og Desktop Metal har også komplementære produktporteføljer som kan utgjøre et omfattende tilbud. De to har også en bred kundebase i ulike bransjer, totalt i overkant av 27.000 industrikunder. Sammen har de også et av bransjens største FoU-team med rundt 800 forskere og ingeniører som jobber med å utvikle nye produkter.

Fortsetter å lede selskapet

Avtalen er verdt cirka 1,8 milliarder dollar og forventes fullført i fjerde kvartal 2023. Stratasys’ eksisterende aksjonærer vil eie cirka 59 prosent av aksjene i det nye selskapet og Desktop Metals aksjonærer 41 prosent. Yoav Zeif blir administrerende direktør i fellesselskapet og Ric Fulop blir styreleder. Styret vil bestå av fem medlemmer fra hvert selskap pluss administrerende direktør.

 

Anders Brask, administrerende direktør i Protech, med noen av Stratasys-produktene i bakgrunnen som selskapet tilbyr.

For Protech, som er forhandler for Stratasys i Norden, og som frem til 2020 også solgte Desktop Metal sine produkter, er det “business as usual” som gjelder.

– Det er selvsagt spennende for oss at vi trolig får en større produktportefølje med avtalen, hvor kanskje noen produkter passer bedre for det nordiske markedet enn andre. Men vi har ikke fått mer informasjon enn den som gikk ut og venter til handelen er gjort. Hos oss fortsetter virksomheten akkurat som vanlig, sier Anders Brask, administrerende direktør i Protech.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: