Xact Metal feirer 100 solgte systemer

Xact Metal ønsker å kunne tilby metallskrivere i det lavere prissegmentet uten å gå på akkord med hverken kvalitet eller hastighet. Foto: Arkiv/Anja Degerholm

Den amerikanske produsenten Xact Metal melder at de har nådd en viktig milepæl i selskapets historie med 100 solgte 3D-printersystemer.

Xact Metal ble grunnlagt i 2017 med visjonen om å tilby metall 3D-printere i det lavere prissegmentet uten å gå på kompromiss med kvalitet eller hastighet. I 2019 ble den første maskinen, av modellen XM 200C, levert, og samme år ble også Protech Nordic forhandler i Norden. Med mottoet “Affordable Metal 3D Printing” har selskapet siden fortsatt å utvikle flere metallsystemer med pulverbed.

Siste utgivelse i fjor høst

I november 2021 ble XM 200G-familien sluppet med enkel eller dobbel laser, og høsten 2022 ble utvalget utvidet med XM 300G-serien for brukere som ønsker å kunne skrive ut større deler med to eller fire lasere. Planen er å begynne å sende den siste modellen i fjerde kvartal 2023.

Xact Metal sine produkter retter seg mot blant annet designere, utviklere og produsenter som ønsker å kunne printe metalldeler med høy kvalitet, for eksempel for produktutvikling, produksjon av verktøy, jigger og inventar, men også for å kunne introdusere teknologien til utdanningsformål. Det kan dreie seg om anvendelser i bransjer som luftfart, bil og produksjonsindustri.

Feirer salgsnettverket sitt

Ifølge Xact Metal avhenger suksess av et dedikert salgsnettverk med lokal støtte i over 50 land rundt om i verden.

– Vi har vært i stand til å realisere vår opprinnelige hypotese, som var at 3D-printing i metall har en betydelig plass i fremtidens produksjon for små og mellomstore bedrifter, sier Juan Mario Gomez, administrerende direktør i Xact Metal, i en kommentar til selskapet. selskapets hjemmeside.

 

Forhandleren Protech Nordic har demokopier av XM 200C og XM 200G på sitt kundesenter i Järfälla. Foto: Arkiv/Anja Degerholm.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Prototal Industries styrker sin markedsposisjon i UK med strategisk oppkjøp

Prototal Industries, leverandør av additiv produksjon, sprøytestøping, vakuumstøping og aluminiumsverktøy, har kunngjort kjøpet av CA Models Limited, en additiv produksjonsspesialist med base i Stirling, Skottland. Oppkjøpet styrker Prototal Industries’ markedsposisjon i Storbritannia, og legger til  additiv produksjon av metall til konsernets tilbud.

Publisert av: