Nye hacks til Ikeaprodukter

3D printbare IKEA hacks Bilde: Uppgradera / Enable 3D

Den svenske verdensomspennende kjeden Ikea lager mange brukbare ting som deres designere har pønsket ut. Men av og til er det noe som mangler, eller noe som kan gjøre gjenstandene enda nyttigere. 

“Uppgradera” er et firma som designeren Adam Miklósi har startet, og som tar sikte på å lage tilleggsprodukter som kan 3D-printes, for å forbedre Ikeas produkter. For eksempler kan de som har hender som skjelver dra nytte av hjelpemidler som stabiliserer det de skal holde. Hjelpemidlene er dog avhengige av de Ikea-gjenstandene de skal komplettere.

I samarbeid med firmaet Enable 3D lanserer de nå en ny kolleksjon med slike hjelpemidler, den tredje i rekken.

Ta for eksempel denne gjenstanden, som er et tillegg til et Ikea-produsert glass og brett.

Foto: Uppgradera

Gjenstanden holder glasset på plass på brettet, slik at det ikke skal skli rundt, og hvis man skal bære brettet forhindrer at det sklir av og faller i gulvet.

Foto: Uppgradera

Eller ta dette tillegg til Ikeas osteriveboks: Med tillegget er det ikke så mange ferdig revede biter som faller ned på utsiden.

Tilleggene fra Uppgradera er gratis å laste ned og bruke på egen 3D-printer. Her er en kort video som forklarer hvordan Miklósi produserte designene, med eksempler:

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: