Tar over som salgssjef for Norden

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 15 august 2023
Patrik Rosén solgte også Markforged-produkter i løpet av sin tid hos 3DVerkstan.

Markforged har tro på vekst i det nordiske markedet de neste årene. Siden 1. august er Patrik Rosén, tidligere administrerende direktør i 3DVerkstan, nordisk salgssjef for selskapet med oppgave å sørge for at visjonen blir en realitet. 3dp Norge benyttet anledningen til å stille ham noen spørsmål om dette.

Fortell oss om din nye rolle i Markforged, hva vil du være ansvarlig for?

– Min rolle her i Markforged er Sales Manager Nordics. Noen kundecases krever litt ekstra tid og ressurser når det kommer til å evaluere søknader, lage/utvikle businesscases, og der er jeg en støtteressurs for vår partner i Norden, PLM Group. Mitt hovedfokus er de litt større systemene fra Markforged som FX20, Metal X og PX100.

Markforged kjøpte opp svenske Digital Metal i fjor. Her eksempler på trykk i kobber.

Hvilke styrker vil du fremheve med Markforged-produkter?

– Styrken til Markforged er modenheten og bredden av produkter som vi tilbyr i tillegg til selve maskinvaren, som i lang tid (om du kanskje er litt partisk) har vært markedsleder når det gjelder pålitelighet, nøyaktighet og utskriftskvalitet . Den skybaserte Eiger-plattformen som brukes til å forberede og administrere utskriftskøen din, er utrolig kraftig samtidig som den er enkel å bruke.

Funksjoner som Eiger Simulation hvor du kan simulere delen din og laste kofferten direkte i sliceren for å få de optimale utskriftsinnstillingene presentert, Blacksmith-funksjonen som utfører inspeksjon/måling mens utskriften pågår og genererer en inspeksjonsrapport rett etter at utskriften din er ferdig er noen eksempler på funksjoner som gir den ekstra verdien i produksjonsbedrifter i dag hvis du velger å gå inn i Markforged Digital Forge.

– At delene som da kommer ut av printerne kan oppnå aluminiumsstyrke takket være den kontinuerlige karbonfiberarmeringen er selvsagt en stor fordel.

Hvilke planer har Markforged for det nordiske markedet? Hva tenker du om fremtiden?

– Planen er selvsagt å ekspandere og vokse i Norden og vi er veldig håpefulle på dette! Med det faktum at vi nå har en sterk partner som jobber hardt for oss og investerer og utvider i Norden samtidig som jeg ble med på laget for å presse fra min side så godt jeg kan, har vi som mål å ta mye marked her i årene som kommer.

– Vi ser en modenhet i mange selskaper i Norden i dag og dersom du som selskap kjøpte en desktop-printer for noen år siden for prototyping, ser du nå på større installasjoner og større, mer kapable maskiner for å ta neste steg i utviklingen din mot reservedelsproduksjon, verktøyproduksjon og sluttprodukter, det er den sfæren vi ønsker og må være i fremover.

Du kom sist fra en rolle som administrerende direktør i 3DVerkstan, hvordan føles det å endre fotfeste?

– Reisen vi gjorde sammen i 3DVerkstan var utrolig og noe jeg aldri kommer til å glemme, selv om jeg hadde gjort mye med 3D-printing før jeg begynte i 3DVerkstan, har en stor del av karrieren min innen additiv produksjon blitt bygget der. 3DVerkstan og alle de ansatte der vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt, men hvis jeg så det som min første familie, så har Markforged alltid vært min andre familie, noe som betyr at jeg på en måte føler meg hjemme også her på Markforged.

– En administrerende direktør-rolle kan ikke sammenlignes med en mer dedikert salgsrolle, men det jeg vil glede meg mest til her i Markforged er å virkelig fokusere på det jeg tror jeg kan best, og hjelpe bedrifter i Norden til på kort tid å skape stor verdi for virksomheten ved bruk av additiv produksjon og Markforgeds plattform.

Les mer

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

Helsingborg satser på 3D-printede elbiler

Helsingborg og Lunds universitet i Sverige har signert en intensjonsavtale med det spanske selskapet e-Miles for en serie tester med 3D-printede kjøretøy. Disse skal brukes i et transportsystem for både personer og gods.
Test_drive

Oppstartsfirma får pris for innovativ metallprinter

Procada fra Trollhättan i Sverige har utviklet en 3D-printerteknologi som blant annet gjør det mulig å skrive ut produkter i lettmetall. For dette har de blitt tildelt pris for Årets oppstartsfirma av Innovatum Science Park.
Procada-Arets-startup-i-Trollhattan.-Foto-Jerry-Lovberg

Miljøvennlig bygging med nanocellulose

Svenske forskere har for første gang vist hvordan et lettvektsmateriale laget av nanocellulose og alger kan 3D-printes og brukes som et bærekraftig byggemateriale.
Chalmers-1

Siste nytt

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

3DVerkstan utvider porteføljen med Caracol

3DVerkstan har startet et samarbeid med Caracol angående deres system for storskala additiv produksjon med roboter.
Caracol-1024x669

Sandvik legger ned sitt senter for additiv produksjon

I november i fjor bestemte svenske Sandvik seg for å revidere strategien for forretningsområdet Additive Manufacturing. Det betyr at produksjonen av 3D-printede metalldeler i Sandviken avvikles.
sandvikadditivemanufacturingcentersandvikensweden