Meltio lanserer en robotcelle

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 28 september 2023
Meltio Robot Cell skal kunne brukes til alle mulige industrielle bruksområder i metall. Foto: Pressebilde

Den spanske produsenten av 3D-printsystemer for metall, Meltio, slipper nå en robotcelle. En «nøkkelferdig» løsning som kan brukes til industrielle applikasjoner i en rekke ulike bransjer.

Meltio Robot Cell har en åpen maskinvareplattform som gjør at et Meltio-printhode kan festes til alle typer robotarmer. Den er imidlertid sertifisert og testet for å fungere med en ABB-robotarm som standardkonfigurasjon.

Hele produksjonsprosessen kan kontrolleres med den nylig lanserte Meltio Space slicing-programvaren.

Løsningen er utformet som et plug-and-play-system, med en strømforsyningskilde og en enkel inert gassforsyning. Miljøforhold er standard og denne cellen kan ikke være utendørs eller ubeskyttet mot sol og støv, den må være i et kontrollert miljø.

– Meltios hovedløfte med lanseringen av Meltio Robot Cell er å tilby alle typer industrier muligheten til å styre hele produksjonsprosessen ved å bruke vår 3D-utskriftsteknologi av metall bestående av et Meltio-hode integrert i en robotarm og i et trygt miljø, for for å kunne produsere deler, sier Alejandro Nieto, Engine Product Manager hos Meltio i en pressemelding.

3DVerkstan er forhandler for Meltio i Norden.

Systemet er avhengig av et kontrollert miljø.

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt