Nytt nesten karbonnøytralt sementmateriale for byggebransjen

Hive3D Builders har utviklet en sementtype som blandes på stedet, er nesten karbon-nøytralt og sterkere enn tradisjonell sement.

Hive3D Builders er ett av flere selskaper som utforsker mulighetene for 3D-printing i byggebransjen. Nylig annonserte selskapet et nytt materiale som er nesten karbonnøytralt, noe de betegner som en “game changer”.

3D-printing i byggebransjen  involverer vanligvis betongekstrudering for å produsere enorme strukturer. De kan raskt skrive ut betongdelene til bygninger, som deretter fullføres ved bruk av tradisjonelle fag som VVS, rørleggerarbeid, elektrisk osv.

Selv om bygging med 3D-printing kan være en hurtig metode, er det ikke billig selv om det vanligvis brukes noe mindre betong – men det er litt mer miljøvennlig. Tradisjonell betongproduksjon bidrar til 8 % av globale klimagassutslipp. 3D-teknologiens betong har generelt et lavere karbonavtrykk enn konvensjonelle byggemetoder, hovedsakelig på grunn av lavere materialbruk, samt lavere avfallsproduksjon. Sammen med den miljøvennlige teknologien streber additive produksjonsbedrifter ofte etter innovativt å finne bærekraftige løsninger. Et eksempel på dette er produsenten av Hive3D Builders sine printere, CyBe Construction. I de tidlige dagene med 3D-betongutskrift utviklet CyBe sitt eget miljøvennlige byggemateriale ved å bruke materiale som har opptil 32 % mindre CO2-utslipp. I tillegg har materialet mulighet til å produseres lokalt.

Nå tar Hive3D Builders produksjonen av miljøvennlig byggemateriale ett skritt videre. Ved å samarbeide med Eco Materials og Green Cement klarte de å utvikle en rimelig erstatning for geopolymersement som har opptil 93 % mindre CO2-utslipp.

Ved bruk av det nye sementmaterialet anslår man nå en reduksjon på 93 % av konstruksjonens CO2-utslipp.

På grunn av geopolymers miljøvennlige egenskaper er erstatningen for mørtelen som 3D-betongutskrift tradisjonelt bruker nesten helt karbonnøytral. Geopolymerer har fått oppmerksomhet som et bærekraftig byggemateriale fordi de krever mindre energi og produserer færre karbondioksidutslipp sammenlignet med tradisjonell sementproduksjon. De kan også bruke industrielle avfallsmaterialer som flyveaske, slagg og gruveavfall, redusere etterspørselen etter naturressurser og gi en løsning for avfallshåndtering.

Ved å kombinere dette nyfunne materialet med de allerede miljøvennlige egenskapene til 3DCP, har Hive3D Builders frigjort et enormt potensial for å redusere karbonutslipp i byggeprosessen. Det nåværende anslaget er en reduksjon på 93 % av konstruksjonens CO2-utslipp.

Kilde: CyBe.eu

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: