Sterkeste filament hittil

add:north har lansert de de kaller “vårt mest avanserte filament av ingeniørgrad hittil”. Filamentet er fritt for styren og har lange karbonfibre, noe som gir varmemotstand for opptil 185 grader celsius. I tillegg skal filamentet   – PC Blend HT LCF – gi enestående stivhet og en overflatefinish som ikke vitner om at det ferdige objektet består av mange lag. Dette på grunn av en teksturert overflate, noe som skjuler slike laglinjer.

Karbonfibre har to hensikter, de skal heve overflatekvaliteten og forbedre stivheten og varmebestandigheten i 3D-printede komponenter. Det at man inkluderer karbonfibre med utvidet lengde gjør ifølge add:north at deres PC-blanding får betydelig bedre dimensjonsstabilitet.  Dette skal ha positiv innvirkning på printingen og fjerner bekymring om at stoffet skal “vri seg” under produksjonsgangen.

Motorsykkel-innsugdeler produsert i det nye filamentet, PC Blend HT LCF. Overflatestrukturen skjuler laglinjene fra produksjonen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: