Industrikjemper danner AM-selskap innen sjøfarten

Samarbeidet vil bety en mer effektiv produksjon av reservedeler ved bruk av additiv produksjon. Foto: Pressebilde

Wilhelmsen og Thyssenkrupp har startet et samarbeid innen additiv produksjon i det felles selskapet Pelagus 3D. Det bør føre til en mer effektiv produksjon av reservedeler i maritim og offshore sektor.

Planen med Pelagus 3D er å skape den største partneren for digital produksjon på etterspørsel innen den maritime og offshoreindustrien. Reservedeler skal kunne leveres både raskere og til en lavere kostnad ved bruk av additiv tilvirkning. Dette skal igjen føre til at kundene kan sikre sjødyktigheten til fartøyene sine og holde virksomheten i gang.

Kompletterende kompetanser

I en pressemelding skriver de to selskapene at Thyssenkrupp bidrar med sin tekniske ekspertise innen additiv produksjon samt kapasitet fra egne Tech Centers i Singapore og Tyskland for å levere 3D-printede metallprodukter til applikasjoner innen shipping og annen industri. Thyssenkrupp Materials Services, selskapets materialdistribusjon og tjenesteleverandør, tilfører ytterligere ekspertise innen utvikling av digitale forsyningskjedeløsninger og plattformer.

Wilhelmsen kommer med sin maritime ekspertise og erfaring i å forstå behovene til maritime ledere, og støtter leveringen av en bred portefølje av maritime produkter og tjenester for mer enn halvparten av den globale handelsflåten.

Partnere over hele verden

Som den eneste plattformen for reservedeler har Pelagus 3D tilgang til de ulike utskriftsteknologiene som brukes av nettverket av partnere rundt om i verden, slik at selskapet kan svare på forespørsler om å skrive ut materiale.

Pelagus 3D vil ha hovedkontor i Singapore og selskapet vil deles likt mellom de to industrielle eierne.

– Ved å muliggjøre raskere tilgang til kritiske marine deler og løsninger, spiller Pelagus 3D en viktig rolle for å muliggjøre global handel og transport via våre hav. Pelagus 3D er fokusert på å hjelpe industrien med å fortsette å vokse, sier Kenlip Ong, administrerende direktør i Pelagus 3D.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: