Nexa3D integrerer Cold Metal Fusion

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 18 oktober 2023
Nexa3Ds 3D-skrivere i QLS-serien kan nå integreres med Headmade Materials’ metallpulver for å skrive ut metalldeler. Foto: Arkiv/Pressebilde

Nexa3D gjør det mulig å skrive ut i metall med sine SLS-systemer i QLS-serien. Dette med den såkalte Cold Metal Fusion (CMF) prosessen.

CMF er en AM-prosess som ligner på SLM, Selective Laser Melting, utviklet av German Headmade Materials. Dette betyr at metallpulveret har et tynt polymerbelegg over hver metallpartikkel som binder partiklene sammen under sintringsprosessen. Hver partikkel sintres ved lav temperatur og når de er skrevet ut, går delene gjennom en prosess der de resterende polymerrestene brennes bort.

Gjennom et strategisk partnerskap med Headmade Materials kan CMF-prosessen nå integreres med Nexa3Ds QLS-3D-skriver. Det skal bety skalerbar og kostnadseffektiv produksjon av høykvalitets metallkomponenter uten støttestrukturer, opptil 100 000 deler årlig.

Brukere kan velge mellom materialer som titan, rustfritt stål og verktøystål. Cold Metal Fusion-prosess er tilgjengelig for Nexa3D QLS 230/236/820-modeller.

Les mer

Høyoppløste detaljer med SAF-oppdatering

Print deler med SAF-teknologi som er mer presise og i enda høyere oppløsning. Det er mulig med oppgraderingen som er utgitt av Stratasys.
Protech-H350-1024x683-1

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Ultimaker går industrielt med Factor 4

I forbindelse med Hannover Messe lanserte Ultimaker sitt nye flaggskip: Faktor 4. En komplett ende-til-ende-løsning utviklet for 3D-printing i lett industri.
UltiMaker-Factor-4-user-1024x683

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team