Adaxis vil erobre verden med robotprogramvare

Tekst:Anja Degerholm
PUBLISERT: 30 november 2023
Ulf Lindhe og Emil Johansson med noen eksempler på applikasjoner produsert ved hjelp av Adaxis-programvare for additiv produksjon med roboter. Foto: Anja Degerholm

Svensk-franske Adaxis kom tilbake til Formnext med en betydelig større stand enn i fjor. Med økende interesse for robottilsetningsproduksjon, håper selskapet å vokse globalt med sin programvare for nettopp det.

– Robot 3D-printing har vokst enormt de siste to årene. Mange ser på roboter og 3D-printing som to veldig komplekse ting, men vi ønsker å avmystifisere og redusere den kompleksiteten med programvaren vår, sier Emil Johansson, Adaxis medgründer og CPO.

AdaOne-plattformen vil lette overgangen til 3D-printing med en robotarm for de aktørene som allerede bruker roboter i sin produksjon i dag. Det er millioner av produksjonsbedrifter over hele verden som har en robot, men de aller fleste bruker den ikke til 3D-printing for øyeblikket. Dette betyr potensielt et veldig stort marked for Adaxis innen konvertering av industriroboter til storskala 3D-printere.

Et hull i markedet

Det Adaxis tilbyr er en komplett løsning innen robotutskrift, fra CAD-tegning til et fysisk produkt, inkludert prosessering. Et aktuelt eksempel som 3dp Norge skrev om er et prosjekt sammen med RISE og kajakkprodusenten Melker of Sweden hvor en kajakk kunne skrives ut, bores og freses i ett og samme trinn takket være AdaOne.

– Jeg vil si at vi fyller et hull i markedet ved å kunne styre flere ulike steg via samme programvare.

Det er mulig å trykke med alle typer materialer: titan, fleksible polymerer, stål, betong og sjokolade er noen eksempler.

Adaxis hadde en betydelig større stand på årets Formnext-messe sammenlignet med i fjor.
Vokst organisk

Kundene er over hele verden og selskapet er representert i Sverige, Frankrike, USA og India. Totalt har Adaxis 18 ansatte og to av dem jobber ved det svenske kontoret i Gøteborg, Emil Johansson og markedssjef Ulf Lindhe, som har lang erfaring fra AM-bransjen fra blant annet Arcam.

– Det viktigste med produktet vårt er brukervennligheten og driftssikkerheten. Det betyr at selv nye eller utrente operatører kan håndtere programvaren og det minimerer menneskelige feil, sier Ulf Lindhe.

Adaxis ble grunnlagt i 2021 med mål om å revolusjonere produksjonsindustrien ved å tilby programvare for industriroboter som vil gjøre produksjonen fleksibel og bærekraftig.

– Ambisjonen nå er å vokse globalt. Vi tok inn kapital for to år siden, men siden har vi bare vokst organisk. Men det viktigste for oss er ikke å vokse raskt men å finne reelle «business cases» og det har vi allerede fått til her under messen, sier Emil Johansson.

Les mer

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683